Η διατροφή μας περιλαμβάνει πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλλά και υδατανθράκων, που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ζάχαρη όταν διασπώνται.
Η ζάχαρη στη φυσική ή τεχνητή της μορφή έχει διεισδύσει σε κάθε τροφή...
Θυμηθείτε με τη ζάχαρη τρέφεται οκαρκίνος...
Συμβουλές για να κόψετε τη ζάχαρη.
1. Τρώτε υδατάνθρακες με μέτρο
Προϊόντα που καταναλώνονται ευρέως όπως το άσπρο ψωμί, οι πατάτες και το λευκό ρύζι σας κάνουν να πεινάτε περισσότερο και να ζητάτε γλυκό.
2. Προτιμήστε τους καλούς υδατάνθρακες
Οι ακατέργαστοι καρποί, όπως το αναποφλοίωτο ρύζι, τα ολικής αλέσεως προϊόντα, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, το αλεύρι έχουν σταθερή επίδραση στην γλυκοζη και την ινσουλινη.
3. Κάντε τους σωστούς συνδυασμούς
Μην συνδυάζετε υδατάνθρακες με πρωτεϊνες. Ο σωστός συνδυασμός οδηγεί σε αργή απορρόφηση του υδατάνθρακα επιμηκύνοντας το αίσθημα της ικανοποιησης.
4. Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη
Ένας καλός κανόνας είναι να καταναλώνετε περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά δέκα κιλό βάρους.
5. Κόψτε τα αναψυκτικά
Ο πιο απλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης είναι να κόψετε τα ποτά και τα αναψυκτικά που περιέχουν γλυκαντικές ύλες.
Πηγή
fe-mail.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου