Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τη Δευτέρα η δίκη της 44χρονης που εξαφάνισε 150 σκυλιά

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη της 44χρονης , και του 71χρονου , οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο Περιστέρι καθώς με πλαστά στοιχεία ταυτότητας θέλησαν να υιοθετήσουν από την Μάρθα Πουλτίδου εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) ένα ακόμα κουτάβι.
Οι σύλληψη και των δύο ατόμων έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από άνδρες της Ασφάλειας Περιστερίου οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά. Μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο. πριν από μερικές μέρες και αφού οι φιλόζωοι είχαν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα υιοθετεί συστηματικά ζώα δίνοντας ψευδή στοιχεία υιοθεσίας στα συμβόλαια – που υπογράφει – άρχισαν να την αναζητούν.
Τελικά σύντομα την εντόπισαν να διαπραγματεύεται την υιοθεσία ενός ακόμα κουταβιού από το Αμύνταιο της Φλώρινας από το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Αγκαλιά». Η παγίδα στήθηκε και η γυναίκα που υπογράφει ως Μαρία Αναγνωστοπούλου, ή ως Μαρία ή Χριστίνα Γιαννοπούλου συνελήφθη.
Όταν ρωτήθηκε που βρίσκονται το ένα κουτάβι που πήρε πριν από μερικές μέρες από τη Σαλαμίνα, είπε ότι το ένα πέθανε από θερμοπληξία επειδή το άφησε στο αυτοκίνητο της και το δεύτερο, που το φιλοξενούσε, κάπου το έδωσε, χωρίς να προσδιορίσει το που.
Τελικά σήμερα η Μάρθα Πουλτίδου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι φιλόζωοι ανά την Ελλάδα που την αναγνώρισαν ήρθαν σε επαφή με την εκπρόσωπο της Π.Φ.Π.Ο. και την ενημέρωσαν για δεκάδες ζώα που αυτή η γυναίκα έχει υιοθετήσει.
Σύμφωνα πάντα με την κα Πουλτίδου υπολογίζεται ότι περισσότερα από 150 σκυλιά έχουν εξαφανιστεί. Κυρίως ζητούσε κουτάβια ημίαιμα που να μοιάζουν ότι είναι καθαρόαιμα. Μάλιστα ακόμα και σήμερα φιλοζωικό σωματείο από την Έδεσσα είπε στην κα Πουλτίδου ότι η 44χρονη επικοινώνησε μαζί τους ζητώντας τους ζώο για υιοθεσία! Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από εκείνους που έδωσαν ζώα στη Μαρία Ξ. και μπορούν να το αποδίξουν με υπογεγραμμένα συμβόλαια υιοθεσίας θα κάνουν καταγγελία εναντίον της.
Τόσο η 44χρονη όσο και 71χρονος συνεργός της που εμφανιζόταν ως σύζυγος της   ζήτησαν σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την τριήμερη αναβολή, η οποία τους δόθηκε. Μεταξύ εκείνων που αναγνώρισαν την 44χρονη, ως εκείνη που υιοθέτησε σκυλιά υπογράφοντας συμβόλαιο υιοθεσίας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε είναι η Μαρίνα Τελή πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ο δικηγόρος Θανάσης Πλεύρης εκπροσωπεί αφιλοκερδώς την Π.Φ.Π.Ο. σε αυτή τη δίκη εναντίον αυτών των ανθρώπων που ή εμπορεύονται ή εξοντώνουν συστηματικά και επί χρόνια σκυλιά.
Η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 09:00.
Πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου