Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Διαβάστε τη συνέντευξη του προέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα Die Welt. Οι εκτιμήσεις του για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης (Vid)
Υπέρ της χαλάρωσης της λιτότητας τάσσεται, μετά από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
"Χωρίς προοπτική ανάπτυξης, χωρίς ένα τέλος στη δύσκολη περίοδο, το οποίο να είναι ορατό για τους λαούς που πλήττονται, αυτή η πολιτική κατευθύνεται προς τον τοίχο και θα το αισθανθούμε ακόμη και στην Γερμανία", προειδοποιεί ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Die Welt".
Αντίθετα, το μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας Λαρς Φελντ υποστηρίζει ότι "εάν υπάρξει απόκλιση από την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα επανέλθουν και θα ενισχυθούν οι αμφιβολίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία αυτής της πολιτικής και των υπερχρεωμένων χωρών".
Ανάλογη άποψη εκφράζει, μιλώντας στην εφημερίδα, ο συνάδελφός του οικονομολόγος Κριστόφ Σμιντ, τονίζοντας ότι όσο κάποιες χώρες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους μόνο με ευρωπαϊκή βοήθεια, μια πιο αργή προσαρμογή θα αποσταθεροποιούσε μακροπρόθεσμα την Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του ΟΗΕ Γκάι Ράιντερ, μιλώντας στην "Sueddeutsche Zeitung" επισημαίνει την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών στην Ευρώπη και ζητεί αλλαγή πορείας, με την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου