Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Τσίπρας: Μιλάω εκ βαθέων – Εχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά

Τσίπρας: Μιλάω εκ βαθέων – Εχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά

24.04.2013 22:21
Εναντίον του μνημονίου, της κυβέρνησης αλλά και της γερμανικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο ακροατήριο «θα ήθελα σε αυτή την de profundis συνάντηση μαζί σας να μην κρύψω τις ανησυχίες μου. Αγαπητοί φίλοι έχω την αίσθηση ότι η χώρα δεν πάει καλά, ότι η οικονομία δεν πάει καλά, και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα, βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους».
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ατμόσφαιρα. Να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού. Ενδεχομένως να βασίζεται στην ελπίδα της πιθανότητας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές να υπάρξει κάποια χαλάρωση της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ για τις χώρες της ευρωζώνης, και ιδίως για την Ελλάδα».
Συνέχισε λέγοντας πως «κάποιοι πίστεψαν ότι ο κίνδυνος για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα ήταν μία πιθανή αντι-μνημονιακή κυβέρνηση, μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν αφελείς όσοι το πίστεψαν αυτό. Διότι σήμερα αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία είναι το ίδιο το μνημόνιο και η τρόικα με τις επιλογές της».
Τέλος αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «έχουμε ως στόχο στην μεταμνημονιακή εποχή, και στο βαθμό που θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο έξω από τους καταναγκαστικούς όρους της αποικιοποίησης που μας θέτει το μνημόνιο, να πάμε σε ένα σχέδιο για την παραγωγική, οικονομική, κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου».


Πηγή: Τσίπρας: Μιλάω εκ βαθέων – Εχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/102042#ixzz2RPfDXpmw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου