Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

"Χαράτσι¨και στα γιαπιά - Σε επτά δόσεις ο ΦΑΠ 2011-2012

 Χαράτσι¨και στα γιαπιά - Σε επτά δόσεις ο ΦΑΠ 2011-2012
Μια έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι ημιτελή και διατηρούν εργοταξιακό ή άλλο ρεύμα. Το πολυνομοσχέδιο που αφορά στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) προβλέπει ότι «το νέο φόρο θα πληρώσουν οι ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες ακινήτων οποιασδήποτε μορφής, ανεξάρτητα αν αυτές είναι αποπερατωμένες ή μη κατά την ως άνω ημερομηνία και ανεξάρτητα από την ορθή αναγραφή των στοιχείων τους στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος».
Αυτό σημαίνει ότι και τα... γιαπιά εντάσσονται φέτος στο χαράτσι στα ακίνητα καθώς πέρυσι επικράτησε ένα απίστευτο αλαλούμ αφού άλλοι ιδιοκτήτες με ημιτελή ακίνητα πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ κι άλλοι όχι.
Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι φέτος θα πληρώσουν όλα τα ακίνητα τα οποία είναι ηλεκτροδοτούμενα, ανεξαρτήτως αν είναι ακόμη στα μπετά. Εν τω μεταξύ, σε επτά δόσεις θα πληρωθεί Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011, 2012 και σε τέσσερις δόσεις για το 2013. Θα αποσταλεί ένα εκκαθαριστικό σημείωμα για όσους έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν τους επόμενους μήνες. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50ευρώ, εκτός από την τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου