Περιγραφή
Εύκολα και νόστιμα τσουρέκια. Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο και ηρεμία για να γίνουν, για αυτό μην βιάζεστε. Η συνταγή αυτή έχει 100% επιτυχία. Καλό Πάσχα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2.800 γρ. αλευρι
- 8 αυγα ολοκληρα και 2 κροκους
- 2 κουπες γαλα
- 1 κιλο ζαχαρη
- 500 γραμμ. μαργαρίνη
- 1 κουπα σπορελαιο
- 2 κουταλακια αλατι
- 3 βανιλιες
- 2 πορτοκαλια χυμο και ξυσμα
- 8 γραμμ. μαχλεπι
- 8 γραμμ. κακουλε
Για το χυλό μπυρομαγιάς:
- αλεύρι
- 200 γραμ. φρέσκια μαγιά
- 1 κουπα χλιαρο νερο
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
5 ταψια
Πώς το κάνουμε:
1) Διαλείουμε την μαγία με χλιαρό νερό ή γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κούπα αλέυρι. Ανακατέυουμε με ένα σύρμα τον χυλό και σκεπάζουμε για 1 ώρα.
2) Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλέυρι. Κάνουμε μια λακούβα στην μέση και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα απο τα πορτοκάλια.
4) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το λάδι μας. Μπορούμε άν θέλουμε να βάλουμε και καλό βούτυρο.
6) Τώρα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το αλέυρι την μαγιά, μετά το μείγμα με τα αυγά, το γάλα χλιαρο και απο το κατσαρολάκι με την μαργαρίνη/λάδι το μισό και παραπάνω.
8) Στο τέλος, ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη με το λάδι απο το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
9) Σκεπάζουμε με λαδόκολα και τυλίγουμε με σακούλα την λεκάνη μας και απο πάνω βάζουμε μια κουβέρτα. Αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει η ζύμη μας.
11) Πλέκουμε τα τσουρέκια μας ο,τι σχέδιο θέλουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, περίπου 30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα υλικα λεω 8 γραμμ. κακουλε και μαχλεπι. Εννοω τα φακελακια τα τριμμενα σε σκονη.
Αν θελουμε να δουμε τα τσουρεκια μας αν εχουνε ψηθει, τρυπαμε με ενα ξυλακι απο σουβλακι.
Τα τσουρεκια αν τα βγαλετε απο τον φουρνο μετα απο 15 λεπτα, τυλιξτε τα ενα-ενα με διαφανη μεμβρανη. Διατηρουνται μαλακα και φρεσκα.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το χυλό της μπυρομαγιάς με γάλα αντί για νερό. Γίνονται ακόμα πιο αφράτα.
Καλη Επιτυχια!
Διαβάστε περισότερο: Πασχαλινά Τσουρέκια http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου