Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αντώνης Δελλατόλας
Απλά και δύσκολα
Σχεδόν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ (σε σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις των εταιρειών), που φτάνει μέχρι και 2,5%, βάζοντας φρένο στην ανοδική δημοσκοπική πορεία των τελευταίων μηνών από τις εκλογές του Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Η Ν.Δ., από την πλευρά της, δείχνει μια σταθερότητα που κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο γεγονός ότι η εξασφάλιση της δόσης, σε συνδυασμό με την επιχείρηση «Νόμος και Τάξη», βρίσκει απήχηση σε ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος, το οποίο, παρά την οικονομική κρίση, ποντάρει – έστω και πρόσκαιρα – στο αόριστο και γενικό «να σωθούμε και βλέπουμε»...

Τουλάχιστον αυτή την ώρα δεν εξετάζει να σωθούμε από ποιους, με ποιον τρόπο, να δούμε τι και με ποια πολιτική. Προφανώς αυτό το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο πληρώνει πολύ ακριβά την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, θα «χρεώσει» μια και καλή τον λογαριασμό όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Μου θυμίζει εκείνη την περίοδο του Καραμανλή, έναν χρόνο πριν από τις εκλογές, που στις δημοσκοπήσεις είχε σταθερό προβάδισμα πέντε μονάδες και στις εκλογές έχασε με... δέκα!

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ τα πράγματα είναι απλούστερα από όσο δύσκολα φαντάζουν σε μια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με ακατάσχετη φλυαρία για τα ταξίδια του Τσίπρα στο εξωτερικό, αν έπρεπε να πάει, αν τους ενημέρωσε για τη... «στροφή» και άλλα ακατανόητα. Εκτός κι αν κάποιοι επιθυμούν να πορευτούν χωρίς τον Αλέξη, οπότε… ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, αν θέλουν, είναι ελεύθεροι να αρχίσουν τη «μεγάλη πορεία» από το 28% στο… 2,9%!!!

Ούτε ως κρύο ανέκδοτο δεν θα ήθελαν να ακούσουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο!
Οπότε, αν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχιστεί η ανοδική πορεία, αν θέλουν να διατηρήσουν στον κόσμο μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ας το πάρουν... αλλιώς.

Να περάσουν από τις διαπιστώσεις και τις διαμαρτυρίες στις συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα βγούμε από αυτή την τρομερή κρίση.

Είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο.

Ο Τσίπρας φαίνεται ότι μπορεί και θέλει. Αν κάποιοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν, ας συνεχίσουν την προθέρμανση για την επανάσταση αφήνοντας τους άλλους να προχωρήσουν...

Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου