Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !!

anergia6


ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΟΚ! ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!


Την απασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας έως 24 ετών, ακόμα και χωρίς μισθό για διάστημα έως ένα έτος φέρεται να προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, ήτοι το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τον ευαίσθητο τομέα της εργασίας, προκαλούν σοκ, καθώς επί της ουσίας προβλέπουν κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά κι αυτού ακόμα του επιδόματος ανεργίας! Για το τελευταίο προτείνεται να αντικατασταθεί από τις λεγόμενες “επιταγές πρόσληψης” που παίρνουν οι άνεργοι όταν προσλαμβάνονται σε κάποια εταιρεία.

Παράλληλα προτείνεται ακόμη και… εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.
Συγκεκριμένα, στο παρθενικό τεύχος των μηνιαίων οικονομικών εξελίξεων, σε ειδικό κεφάλαιο για την ανεργία, ο ερευνητής Ιωάννης Χολέζας προτείνει μεταξύ άλλων:

1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).

2. Δεδομένης της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν άνεργους, τα προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως να ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. Η απληστία Ελλήνων και Γερμανών ολιγαρχών, και η θεσμική εντροπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν από την αρχή την πρόθεση να εξευτελίσουν την Εργασία (με Μνημόνιο ή μη, όπως έχουν επισημαίνει ογκόλιθοι διανόησης, όπως οι Πάγκαλος και Μπουμπούκος)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή