Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Μια βόλτα στα ομορφότερα ελληνικά δάση -4οι στην Ευρώπη παρακαλώ σε δασική κάλυψη!

Πού βρίσκεται το μοναδικό δρυοδάσος (δάσος βελανιδιάς, αν το προτιμάτε απλούστερα) των Βαλκανίων; Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσετε για να συναντήσετε ένα δάσος στο οποίο δεν έχει υπάρξει καμία ανθρώπινη παρέμβαση εδώ και περισσότερα από πεντακόσια χρόνια; Οι απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν.
Συνηθισμένοι στο μάλλον άνυδρο τοπίο της Αττικής, οι Αθηναίοι ξεχνάμε, ή και αγνοούμε πολλές φορές, ότι η ομορφιά των ελληνικών δασών δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Ξεχνάμε, ας πούμε, ότι το 25,4% της Ελλάδας είναι καλυμμένο από δάση, πράγμα που φέρνει την χώρα στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Και αν τα νούμερα και τα ποσοστά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία –ούτε ιδιαίτερη ομορφιά, εδώ που τα λέμε– οι εικόνες των ντυμένων με τα φθινοπωρινά τους χρώματα ελληνικών δασών, σίγουρα έχουν.
Κάντε κλικ στο Photo Gallery του in2life.gr, για να μας ακολουθήσετε σε μια αναζωογονητική βόλτα σε μερικά από τα ωραιότερα δάση, και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας.1.Στον Εθνικό Δρυμό του Βίκου (το γεφύρι της Κόνιτσας) 2.Το δάσος της Χαϊντούς, "μοιρασμένο" μεταξύ Ξάνθης και Δράμας3.Το δάσος του Λαϊλιά, στο νομό Σερρών4.Το καστανοδάσος του Κοσμά, στον Πάρνωνα5. 
Το καστανοδάσος του Κοσμά, στον Πάρνωνα6.Το δάσος της Ελατιάς, περισσότερο γνωστό ως Καρά Ντερέ, στο νομό Δράμας7.Η Βάλια Κάλντα, κοντά στα Γρεβενά8.Το φοινικόδασος του Βάι, στην Κρήτη
9.Το παρθένο δάσος του Φρακτού, στο νομό Δράμας10.Στο παρθένο δάσος του Φρακτού, στο νομό Δράμας11.Το μοναδικό εντελώς επίπεδο δράσος της Ελλάδας, η Φολόη (στο νομό Ηλείας)12.Ο ποταμός Κάστορας, στα δάση του Βόρειου Ταΰγετου13.Τα νερά του Κάστορα, στον Βόρειο Ταΰγετο14.Στο υπέροχο δρυοδάσος της Φολόης, στην Ηλεία15.Φθινοπωρινό τοπίο στο παρθένο δάσος Φρακτού16.Στο δάσος του Λαϊλιά, στο νομό Σερρών 


πηγη.http://www.eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου