Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Διακοπές από 1,5 ευρώ τη βραδιά. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Διακοπές από 1,5 ευρώ τη βραδιά. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Η ώρα των φθηνών διακοπών για 110.000 δικαιούχους έφτασε, αφού από αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014».
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.


«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι:
i) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος (έτος 2012) πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας,
ii) άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος (έτος 2012) έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
iii) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.
β. «Ωφελούμενοι» του Προγράμματος είναι:
i) τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των ως άνω δικαιούχων (ημερομηνία γεννήσεως έως την 16.09.2008), όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημόσιου φορέα, ανεξαρτήτως από το αν αυτά ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον/τη σύζυγο αυτού. Προστατευόμενα τέκνα γεννηθέντα από την 17.09.2008 έως την 31.07.2009, που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μπορούν να ενταχθούν στους ωφελούμενους, αλλά αποκτούν δικαίωμα επιδότησης με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και μετά.
ii) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς,
iii) οι συνοδοί δικαιούχων ΑμΕΑ που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης
Στην περίπτωση που υπάρχουν στην οικογένεια ως ωφελούμενοι περισσότερα του ενός ατόμου με αναπηρία 67% και άνω με αποδεδειγμένη αναγκαιότητα συνοδείας, καθένα από αυτά δικαιούται ξεχωριστού συνοδού.
Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση. Δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιδότησης
Διακοπών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 -2014 δικαιούχοι που επιδοτούνται με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ ή τον ΟΓΑ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα που προσφέρει συναφή παροχή για την ίδια χρονική περίοδο.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής υποβάλλουν μόνο οι δικαιούχοι και όχι οι ωφελούμενοι αυτών.Οι υποψήφιοι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 - 2014 καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση www.oaed.gr από την 14.08.2013 έως την 10.09.2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.Αιτήσεις συμμετοχής που υποβάλλονται με διαφορετικό τρόπο δεν γίνονται δεκτές.
Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων
Η διαδικασία που απαιτείται για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης είναι η εξής:
α. Οι υποψήφιοι εισέρχονται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ, στην ενότητα «e-Υπηρεσίες», και επιλέγουν τα πεδία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ», «ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ».
Υποψήφιοι που διαθέτουν κλειδάριθμο ακολουθούν την ίδια διαδικτυακή διαδρομή με τη χρήση του κλειδαρίθμου τους.
β. Συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ».
Εφιστάται η προσοχή για τη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της αιτήσεως. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα (10.09.2013 και ώρα 12η μεσημβρινή) δεν γίνεται δεκτή.
 α. Δικαιολογητικά που επιδεικνύονται:
i. Έγγραφα Ταυτοπροσωπίας ή για τους υπηκόους τρίτων χωρών: άδεια διαμονής και διαβατήριο ή για τους πολίτες της ΕΕ διαβατήριο ή ταυτότητα.
ii. Ατομικό βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία του άμεσα ασφαλισμένου και ο ΑΜΚΑ του.
iii. Οικογενειακά βιβλιάρια ασθενείας προστατευομένων μελών σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του άμεσα ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του, η χρονολογία γέννησης αυτών και ο ΑΜΚΑ τους. Ή Ατομικά βιβλιάρια προστατευομένων μελών, στην περίπτωση που ασφαλίζονται σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο, από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του άμεσα ασφαλισμένου, η χρονολογία γέννησης αυτών και ο ΑΜΚΑ τους.
iv. Δικαστική Επιμέλεια (στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι διαζευγμένος πατέρας που δηλώνει προστατευόμενα τέκνα ως ωφελούμενα).
β. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται:
i. Για δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ii. Για όσους δεν υποχρεούνταν στην υποβολή φορολογικής δήλωσης το οικονομικό έτος 2012: Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν υποχρεούνταν στην υποβολή Φορολογικής Δήλωσης. Επισημαίνεται ότι για όσους υπέβαλαν φορολογική δήλωση το οικονομικό έτος 2012 δεν ζητούνται παραστατικά, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο του εισοδήματος των δικαιούχων θα αναζητηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
iii. Για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω: Φωτοαντίγραφο Απόφασης αρμόδιου
Δημόσιου Φορέα από το οποίο να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας.
iv. Για τους συνοδούς δικαιούχων ή και ωφελούμενων ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω:Βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας εκδοθείσα από τον ασφαλιστικό φορέα (αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών των ασφαλιστικών ταμείων) ή από άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα. Δεν απαιτείται η ως άνω αναφερόμενη βεβαίωση συνοδού για τις περιπτώσεις:
παραπληγικών – κινητικά αναπήρων,
νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση,
πασχόντων από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία),
τυφλών σύμφωνα με τα οριζόμενα των ν. 2224/94 & 3863/2010,
βαριάς νοητικής στέρησης,
βεβαιωμένης αναπηρίας άνω του 80%.
Φωτοαντίγραφο εγγράφου ταυτοπροσωπίας του συνοδού.
v. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι διαζευγμένος πατέρας που δεν έχει την δικαστική επιμέλεια, αλλά δηλώνει προστατευόμενα τέκνα ως ωφελούμενα: Υπεύθυνη Δήλωση της μητέρας ότι συναινεί στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι όλα τα ως άνω αντίγραφα δικαιολογητικών που κατατίθενται θα συνοδεύονται και από τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίησή τους.
Τιμές Επιδότησης
ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΟΑΕΔ ΑΠΟ 16.09.2013 ΕΩΣ 31.07.2014(ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ/ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ – ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
5 ΑΣΤΕΡΩΝ 22,00 €
4 ΑΣΤΕΡΩΝ 20,00 €
3 ΑΣΤΕΡΩΝ 19,00 €
2 ΑΣΤΕΡΩΝ 18,00 €
1 ΑΣΤΕΡΟΣ 17,00 €
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/ ΔΩΜΑΤΙΑ
4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 18,00 €
3 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 16,00 €
2 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 13,00 €
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Α΄ ΤΑΞΗΣ 20,00 €
Β΄ ΤΑΞΗΣ 19,00 €
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ -ΕΠΑΥΛΕΙΣ 15,00 €
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
(μόνο με ιδιόκτητη σκηνή – τροχόσπιτο)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ 7,00 €
Ποσά ιδιωτικής συμμετοχής
ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΟΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ-ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ -ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΙΝΟ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
5 ΑΣΤΕΡΩΝ 13,00 € 10,00 €
4 ΑΣΤΕΡΩΝ 11,00 € 8,00 €
3 ΑΣΤΕΡΩΝ 6,00 € 4,00 €
2 ΑΣΤΕΡΩΝ 4,00 € 2,00 €
1 ΑΣΤΕΡΟΣ 2,00 € 1,50 €
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ -ΔΩΜΑΤΙΑ
4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 5,00 € 3,00 €
3 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 4,00 € 2,00 €
2 ΚΛΕΙΔΙΩΝ 3,00 € 1,50 €
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Α΄ ΤΑΞΗΣ 11,00 € 8,00 €
Β΄ ΤΑΞΗΣ 6,00 € 4,00 €
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΕΠΑΥΛΕΙΣ
5,00 € 3,00 €
*Στις τιμές συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις
(ΦΠΑ, Δημοτικός Φόρος κ.λπ.)
ΠΗΓΗ. http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου