Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αυτά είναι τα δικαιώματά σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο!

Εσύ τα γνώριζες; Αυτά είναι τα δικαιώματά σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο!

1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν...
διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα.
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν...
3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
5.Ζητάω από τον οδηγό ν' ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.
6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.
7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα σε βάρος μου.
8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.
9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.
10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.
11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.
12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι' αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.
13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.
tromaktiko

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Aegean: Δωρεάν 18.000 εισιτήρια σε φοιτητές.



Δωρεάν μετακίνηση προσφέρει η Aegean Airlines στους φοιτητές των ΑΕΙ… που έχουν νοικιάσει σπίτι μακριά από την οικογένειά τους! Το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους», αξίας 1,25 εκατ. ευρώ, βρίσκεται δίπλα σε 500 πρωτοετείς φοιτητές, μοιράζοντας πάνω από18.000 δωρεάν εισιτήρια κατά τη διάρκεια του έτους.

Αρκεί οι νεοεισαχθέντες φοιτητές του 2013 – 2014, που μένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να υποβάλλουν την αίτησή τους… και θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για όλη την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της Aegean αφορά 200 νεοεισαχθέντες φοιτητές που βρίσκονται στις άγονες γραμμές και 300 από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Στην πρώτη περίπτωση εντάσσονται τα εξής νησιά: Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος.
Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι οι φοιτητές να έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστήμιο ΑΕΙ και να κατοικούν σε μέρος που «καλύπτεται» από την  Aegean και την Olympic Air. Συνολικά, θα προσφερθούν 8 - 16 εισιτήρια κάθε χρόνο σε κάθε φοιτητή, χωρίς καμία χρέωση (ούτε φόρους αεροδρομίου).
Βέβαια, στην περίπτωση των 300 φοιτητών ανά την Ελλάδα, απαραίτητο είναι να έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο από 16.000 μόρια. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην περίπτωση που οι φοιτητές υπερβαίνουν τον αριθμό των 500 θα συνυπολογιστεί και η οικονομικοκοινωνική κατάσταση της οικογένειας τους.
Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από τοhttp://www.kontastousneous.gr. από την 1η μέχρι τις 15 Απριλίου 2014.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Δελτίο Ταυτότητας
- Απολυτήριο από το Λύκειο αποφοίτησης
- Βεβαίωση Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
- Βεβαίωση Εγγραφής από τη Γραμματεία της Σχολής
- Το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος για το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος των ατόμων των οποίων ο υποψήφιος είναι προστατευόμενο μέλος, καθώς και του ίδιου του υποψηφίου, σε περίπτωση που υποβάλλει ατομική δήλωση εισοδήματος.
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
*Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις επισκεφτείτε τα sitehttp://www.aegeanair.com και www.olympicair.com.