Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις στη γραμματεία του ΙΕΚ από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου...

Καθηγητές αγγλικών, πληροφορικής, γαλλικών, χημικοί, βιολόγοι, φιλόλογοι είναι μερικές από τις ειδικότητες που αναμένεται να προσληφθούν από το ΙΕΚ της Σιβιτανίδειου Σχολής στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων των ειδικοτήτων του εαρινού εξαμήνου.


Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν τα μαθήματα που θα διδαχθούν στην προκήρυξη ώστε να διαπιστώσουν αν συμπεριλαμβάνεται και η δικιά τους ειδικότητα και φυσικά να απευθυνθούν και στο ΙΕΚ.

Δικαίωµα υποβολής σχετικής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιώτες , καθώς και οι απασχολούµενοι µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο δηµόσιο ή ιδιωτικό τοµέα µε την προϋπόθεση να είναι:

Α) Καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ

Β) Πτυχιούχοι Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης,

Γ) Μη Πτυχιούχοι Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης ,

∆) Εµπειροτέχνες


Κατά την επιλογή συνεκτιµώνται:

α) Η εργασιακή εµπειρία,

β) Η διδακτική εµπειρία,

γ) Η εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείµενο των µαθηµάτων που επιθυµούν να διδάξουν, η απόδοση και η συνέπεια,

δ) Η απόδοση, η συνέπεια, η διάθεση συνεργασίας και το επίπεδο συνεργασίας µε τη ∆ιεύθυνση του ΙΕΚ κατά τα προηγούµενα εξάµηνα,

ε) Οι συναφείς µε το αντικείµενο µεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών,

στ) Οι αποδεδειγµένα άνεργοι,

ζ) Κοινωνικά κριτήρια,

η) Τυχόν λοιπά προσόντα που δεν αναφέρονται παραπάνω και τα οποία, όµως, εκτιµώνται από το ∆.Σ. ότι συντελούν στην κατά το αρτιότερο επαγγελµατική κατάρτιση των σπουδαστών και στην αποτελεσµατικότερη λειτουργία του ΙΕΚ της Σ.∆.Σ.Τ.Ε.


Τα υποβαλλόµενα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρηµένα από τις κατά τόπους αρµόδιες αρχές. Συγκεκριµένα, για τα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας απαιτείται θεώρηση του γνήσιου του αντιγράφου. Για τους επαγγελµατίες απαιτείται βεβαίωση της αρµόδιας ∆.Ο.Υ., στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης του συγκεκριµένου επαγγέλµατος.

Η αίτηση του υποψηφίου πρέπει να συνοδεύεται από πλήρες βιογραφικό σηµείωµα και επικυρωµένο φωτοαντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας.

Όσοι από τους ενδιαφερόµενους επιλεγούν θα υπογράψουν σχετική σύµβαση, στην οποία θα ορίζονται, εκτός των άλλων, οι ώρες απασχόλησης και αποζηµίωσής τους, καθώς και υποχρεώσεις αυτών έναντι της ∆ιοίκησης του Ι.Ε.Κ.

Καλούνται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα και επιθυµούν να κριθούν για πρόσληψη ως ωροµίσθιοι εκπαιδευτές να υποβάλουν από 03-02-2014 µέχρι 07-02-2014 σχετική έντυπη αίτηση, καθώς και όλα τα αποδεικτικά των προσόντων τους, δικαιολογητικά, στη γραµµατεία του Ι.Ε.Κ. Η γραµµατεία του Ι.Ε.Κ. θα δέχεται τις αιτήσεις και θα χορηγεί τα σχετικά έντυπα τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες 8:30 - 13:30.


Πηγή: http://www.greek-inews.gr

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Aφίσα,για «αυτόχθονες ιθαγενείς».

Η έμπνευση του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ να κυκλοφορήσει τη γνωστή – πια – αφίσα, όπου η επιστροφή των «κλεμμένων» παρουσιάζεται κατόπιν εντολής Σαμαρά, αποτελεί άλλο ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο παλαιές μέθοδοι εφαρμόζονται σε μια εντελώς διαφορετική εποχή!
Καθόλου τυχαίο θα μου πείτε αν αναλογιστεί κανείς πως αναζητείται επειγόντως γεγονός προς εκμετάλλευση, από έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που βλέπουν τη δημοτικότητα τους να καταρρέει.
Έτσι, μετά Βαΐων, ανακοινώθηκε πως τα 17,5 εκ. θα διατεθούν σε υγεία και παιδεία λες και δεν είναι υποχρέωση του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης να ασχολείται τουλάχιστον με τα αυτονόητα!
trol-nd2
Την ίδια στιγμή πάντως που «επαίρονται» για τις μεγάλες κοινωνικές τους ευαισθησίες, μια ολόκληρη κοινωνία ζει τα αποτελέσματα μιας ανάλγητης, αντιφατικής και αδιέξοδης πολιτικής που έχει στεγνώσει και την αγορά και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Δεν ξέρω πόσοι θα αισθανθούν ικανοποιημένοι και θα δεχτούν θετικά τα μηνύματα της πιο παλαιοκομματικής προπαγάνδας που έγινε τα τελευταία χρόνια.
Ξέρω όμως πως με φρου φρου και κορδελίτσες, σαν και αυτές που εμφανίζονται στην αφίσα, οι «αυτόχθονες ιθαγενείς» δεν πείθονται.
Και απαντούν με τον ίδιο τρόπο «τρολάροντας»  την ίδια την αφίσα.
Τελικά η πολιτική εκμετάλλευση είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση!

Γραφει ο Menelaos Katsampelas
Πηγή: http://www.onlarissa.gr


Ποιοι και γιατί θα έχουν.. αύξηση μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 29, 2014

lefta-euro__mainΕκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα δουν το μισθό τους να αυξάνει! Όχι, η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να δώσει αυξήσεις, αλλά μειώθηκαν οι κρατήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η μείωση στο 3% των κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση ευνοεί ιδιαίτερα τους λεγόμενους παλαιούς εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που ασφαλίστηκαν πριν το 1993. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν μείωση αυτής της εισφοράς ως και κατά 50% η και 60%.

Η αύξηση που θα δουν στο μισθό τους οι εργαζόμενοι ξεκινάει από τα 9 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 97 ευρώ το μήνα.

Καμία διαφορά δεν θα δουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ καθώς η εισφορά τους ήταν και θα παραμείνει στο 3%. Αντίθετα οι εμποροϋπάλληλοι θα δουν μείωση από 1% ως και 4% στις ασφαλιστικές εισφορές τους, 2% θα μειωθούν οι εισφορές των χημικών, 2% των δημοσίων υπαλλήλων, 2% οι εισφορές των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας, 3% για τους γιατρούς των ταμείων, και από 1% οι εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα τουριστικά γραφεία.

 ΠΗΓΗ.http://olympia.gr/

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οι σχολικές αργίες που καταργούνται.

Οι σχολικές αργίες που καταργούνται
Οι σχολικές αργίες που καταργούνται Οι σχολικές αργίες που καταργούνται Προς κατάργηση οδεύoυν σχολικές αργίες όπως αυτή του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα αφού οι μαθητές θα επιστρέφουν στα μαθήματα τους την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε: "Πιστεύω ότι περισσεύουν οι σχολικές αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι' αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο". Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους ενδέχεται να ισχύσει και από εφέτος για τους καθηγητές, προκειμένου μέχρι τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων ενώ οι αγρίες που καταργούνται θα ισχύσουν από το 2015. «Η νέα χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο καθόλα έτοιμο να ξεκινήσει και να μην γίνεται αγώνας δρόμου στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι προετοιμασίες» επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μαθήματα την ερχόμενη χρονιά μελετάται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο, ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά.   Μελετάται επίσης η κατάργηση σχολικών αργιών, όπως της 7ης Ιανουαρίου του Αγίου Ιωάννη, η οποία καθιερώθηκε ως αργία ύστερα από φορά που «έπεσε» Παρασκευή και δόθηκε ως αργία.  Στο ίδιο μήκος κύματος, μελετάται η επιστροφή στο σχολείο την Τετάρτη, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. 

www.dikaiologitika.gr

Πίνακας: Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί και τα επιδόματα των ενστόλων μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Πίνακας: Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί και τα επιδόματα των ενστόλων μετά την απόφαση του ΣτΕ
Κέρδη και ζημιές μετρούν οι ένστολοι, μετά τα νέα δεδομένα που φέρνει η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των αποδοχών τους στο παλαιό καθεστώς πριν τις περικοπές που είχαν τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012.

Οι αυξήσεις αφορούν τους μισθούς περίπου 268.500 εν ενεργεία στελεχών και απόστρατων σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.
Συνολικά οι αυξήσεις θα είναι από 8 ως και 464 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, ενώ τα επιδόματά τους θα αυξηθούν από 3 ως και 178 ευρώ το μήνα. Όσο ήταν δηλαδή οι περικοπές που υπέστησαν.

enstoloi
Εάν επανέλθουν πλήρως μισθοί και επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τότε οι ένστολοι θα πρέπει να περιμένουν εκτός από την αύξηση στον βασικό μισθό και αύξηση στο επίδομα εξομάλυνσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, στο επίδομα θέσης και αυξημένης ευθύνης, αλλά και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών, όπως και στα επιδόματα που αφορούν στη διοίκηση μονάδων.
Σύμφωνα με τα "Τα Νέα" αυξήσεις από 2,3% έως και 12% στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους αναμένεται να δουν οι αστυνομικοί καθώς στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν στην περίπτωση τους οι μισθολογικές μειώσεις.
Για παράδειγμα ένας άγαμος ανθυπαστυνόμος με 12 έτη υπηρεσίας είχε απώλειες 136,04 ευρώ τον μήνα με το ισχύον καθεστώς, καθώς οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές του με πενθήμερα και 48 ώρες νυχτερινά περιορίστηκαν από 1.794,64 ευρώ στα 1.658,6 ευρώ.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στον κλάδο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και του Λιμενικού. Μτά τις περικοπές αρχιπύραρχος έγγαμος με ΄δυο παιδιά έχασε 853 ευρώ το μήνα, επιπυραγός επίσης έγγαμος με δύο παιδιά εμφάνισε απώλειες 211,76 ευρώ, ενώ έγγαμος ανθυποπυραγός είχε μείωση 82,96 ευρώ και υπαρχιπυροσβέστης άγαμος είδε τις απολδοχές του να περικόπτονται κατά 65 ευρώ.
Μισθολογική ενίσχυση θα έχουν, φυσικά, και οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί με προϋπηρεσία από 9 έως 26 χρόνια είχαν συνολική ετήσια μείωση αποδοχών από 11,95% έως 13,1%. Σύμφωνα με τη μελέτη οι απώλειες σε ετήσια βάση για τις ίδιες κατηγορίες στρατιωτικών ξεκινούσαν από 1.680 και έφταναν έως 2.604 ευρώ.
Στην περίπτωση των αγάμων, ένας λοχίας της κατηγορίας των επαγγελματιών οπλιτών θα έχει αύξηση ετήισων αποδοχών κατά 1.326 ευρώ προκειμένου να επανάλθει στα 12.421 ευρώ που έπαιρνε έναντι των 11.095 σήμερα.
Επιπλέον 872 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει άγαμος λογίζες της κατηγορίας των ανώτερων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών.
Στους έγγαμους με δύο παιδιά κέρδος 697 ευρώ ετησίως θα έχει ένας στρατιώτης, 1.547 ευρώ ένας δεκανέας και 1.555 ευρώ ένας λοχίας της κατηγορίας των επαγγελματιών οπλιτών.
Επιδόματα
Οφέλη θα έχουν οι ένστολοι και από την επικείμενη επαναφορά των διαφόρων επιδομάτων στα προ του νέου μισθολογίου επίπεδα.
Έτσι για παράδειγμα, το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα πρέπει να επανέλθει στα 130,43 ευρώ μηνιαίως από 115 ευρώ σήμερα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό, στα 175,6 ευρώ από 155 ευρώ για τους αξιωματικούς και στα 311,13 ευρώ από τα 225 ευρώ στα οποία είχε περιοριστεί για τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας.
Αντίστοιχη αύξηση θα έχει το επίδομα ειδικών συνθηκών στα 71,92 ευρώ καθώς και το επίδομα επιτελικής θέσης το οποίο θα διαμορφωθεί πλέον από 29,15 ευρώ έως 475,24 ευρώ ανάλογα με τη θέση ευθύνης.
Επίσης το επίδομα διοίκησης θα αυξηθεί και θα οριοθετηθεί από 47,77 ευρώ έως 119,01 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό και το επίδομα εξομάλυνσης από 11,72 ευρώ έως 225,88 ευρώ.
Σε ειδικές περιπτώσεις προβλεπόταν επίσης επίδομα νυκτερινής εργασίας, που είχε μειωθεί σε 2,6 ευρώ την ώρα από 2,93 ευρώ και με πρόβλεψη οι νυχτερινές ώρες να μην υπερβαίνουν ετησίως τις 488. Χωρίς περικοπή είχε παραμείνει μόνο το επίδομα των 46 ευρώ για πρόσθετη αμοιβή για την έκτη ημέρα εργασίας.
Εκτός έδρας
Ωστόσο, όπως γράφουν "Τα Νέα" ζημιωμένοι θα εξακολουθήσουν να είναι τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκονταν πριν την 1η Αυγούστου 2012, αφού δεν πρόκειται να επανέλθουν οι Πάγιες Ημέρες Εκτός Έδρας (ΠΗΕΕ). Και αυτό καθώς δεν ήταν επίδομα που περιλαμβανόταν στο ειδικό μισθολόγιο.
newmoney.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τι αλλάζει στους όρους του επιδόματος ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.


Τι αλλάζει στους όρους του επιδόματος ανεργίας και για ποιους
Ένας και μόνο όρος είχε σταθεί αρκετός μέχρι σήμερα για να στερήσει το δικαίωμα από το χιλιάδες πολίτες που έμεναν χωρίς εισόδημα να εισπράξουν έστω το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ. Ο όρος αυτός, απαλείφεται με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος. Για πόσους; Θα φανεί στην πράξη. Δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις όπως διαμορφώνονται μετά τις νέες αλλαγές


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες, απέκτησαν δικαίωμα στην είσπραξη του επιδόματος ανεργίας εδώ και περίπου έναν χρόνο. Όμως, είχε τεθεί ως όρος η πλήρης εξόφληση των οφειλών στο ασφαλιστικό ταμείο. Από τη στιγμή που τουλάχιστον το 50% των επαγγελματιών χρωστάει στον ΟΑΕΕ, είναι αυτονόητο ότι και μόνο αυτός ο όρος άφηνε εκτός σχεδόν τους πάντες. Κι είναι λογικό διότι για να θεωρηθεί ένας επαγγελματίας άνεργος πρέπει να κλείσει την επιχείρησή του. Και συνήθως, οι επιχειρήσεις κλείνουν υπό το βάρος των οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με απόφαση που υπογράφει εντός της ημέρας ο υπουργός Εργασίας, τροποποιεί τον συγκεκριμένο όρο. Πλέον δεν θα είναι απαραίτητη η εξόφληση των οφειλών αλλά η ρύθμισή τους και μάλιστα με τους καινούργιους όρους που προβλέπονται για τον ΟΑΕΕ. Όποιος ενταχθεί στη ρύθμιση, θα μπορεί και να εισπράξει το επίδομα, εφόσον φυσικά πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια που είναι τα εξής:
  1. το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει, αθροιστικά, το ποσό των 30.000 ευρώ.
  2. Η διακοπή της δραστηριότητας θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την υποβολή της αίτησης
  3.  Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του ή άλλου φορέα, μετά τη διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία, σε οποιοδήποτε φορέα
  4. Να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε σύζυγο ή πρόσωπο α΄και β' βαθμού συγγένειας.
ΠΗΓΗ.http://www.fpress.gr/

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !!

anergia6


ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΟΚ! ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!


Την απασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας έως 24 ετών, ακόμα και χωρίς μισθό για διάστημα έως ένα έτος φέρεται να προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, ήτοι το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τον ευαίσθητο τομέα της εργασίας, προκαλούν σοκ, καθώς επί της ουσίας προβλέπουν κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά κι αυτού ακόμα του επιδόματος ανεργίας! Για το τελευταίο προτείνεται να αντικατασταθεί από τις λεγόμενες “επιταγές πρόσληψης” που παίρνουν οι άνεργοι όταν προσλαμβάνονται σε κάποια εταιρεία.

Παράλληλα προτείνεται ακόμη και… εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.
Συγκεκριμένα, στο παρθενικό τεύχος των μηνιαίων οικονομικών εξελίξεων, σε ειδικό κεφάλαιο για την ανεργία, ο ερευνητής Ιωάννης Χολέζας προτείνει μεταξύ άλλων:

1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).

2. Δεδομένης της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν άνεργους, τα προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως να ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ.

Δημοσκόπηση: Άνετο προβάδισμα 5 μονάδων για ΣΥΡΙΖΑ.

pic-0-norm.jpg
Με διαφορά 5 μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, στην πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιεί κάθε μήνα η Palmos Analysis για το tvxs.gr. 
 
Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 54%, έναντι του 28% της ΝΔ. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 25% των ερωτηθέντων, ενώ βασικό κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές είναι η διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση. 
 
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,9% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21%. 
 
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,6%, ελαφρώς ενισχυμένη συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκοπηση για το tvxs.gr, όπου συγκέντρωνε 7%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9%, το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,3%. Και τα τρία αυτά κόμματα παρουσιάζουν ελαφρά πτώση στα ποσοστά τους. (Στην προηγούμενη δημοσκόπηση για το tvxs.gr, οι ΑΝ.ΕΛ συγκέντρωναν 4,6%, το ΚΚΕ 4,1% και το ΠΑΣΟΚ 3,3%).
 
Εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, μένει η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 1,6%.  Στο 1,8% οι Οικολόγοι Πράσινοι, ποσοστό που ξεπερνά το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ ενώ ο ΛΑ.ΟΣ συγκεντρώνει το 1,1%.
 
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
 
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την κατανομή δηλαδή των ποσοστών των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,3% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 27,2%. Έτσι διευρύνει τη διαφορά του από το κυβερνών κόμμα στις 5,1 μονάδες.
 
Σε ό, τι αφορά τους αναποφάσιστους, το 22% σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ, 16% ΣΥΡΙΖΑ, 12% ΑΝ.ΕΛ 10% ΠΑΣΟΚ, 8% ΔΗΜΑΡ και 5% Οικολόγους Πράσινους.
Παράσταση νίκης και εξάντληση τετραετίας
 
Το 54% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28% εκτιμά πως «νικήτρια» θα αναδειχθεί η ΝΔ. Σημειώνεται ότι στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr έναν μήνα πριν, το τα αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονταν στο 48% και της ΝΔ στο 32%.
 
Το 53% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 43%.
 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
 
Ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αν. Σαμαράς με ποσοστό 36%. Τον Αλ. Τσίπρα προτιμά το 29%, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 30% των ερωτηθέντων.
 
Προτιμότερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές
 
Κυβερνήσεις συνεργασίας προτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Οι περισσότεροι (25%) θεωρούν προτιμότερη μία τέτοια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το 13%, έναντι του 11% που επιθυμεί αυτοδυναμία της ΝΔ, ενώ άλλη κυβέρνηση επιλέγει το 17%. 
 
Συσπειρώσεις – Μετακινήσεις
 
Την υψηλότερη συσπείρωση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 60%, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ εκτιμάται στο 54%. Πολύ χαμηλότερο το ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, με μόλις 22%.
 
ΠΗΓΗ.http://arouraios.gr/

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πώς κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου ακόμη και αν δεν χρωστάς.

Πώς κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου ακόμη και αν δεν χρωστάς
Δεν είναι παραπλανητικός τίτλος με στόχο την προσέλκυση επισκέψεων. Είναι η πραγματικότητα. Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια φίλους και συγγενείς προκειμένου να εκταμιεύσουν ένα δάνειο. Οι ίδιοι δεν δανείστηκαν ούτε ευρώ. Τώρα όμως, διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με αυτόν που πήρε το δάνειο. Διαβάστε αναλυτικά τι συμβαίνει στο ρεπορτάζ που ακολουθεί


Της Έφης Καραγεώργου.
Όσοι είστε εγγυητές σε δάνεια που  έχουν «κοκκινίσει» κινδυνεύετε να χάσετε το σπίτι σας αν δεν κινηθείτε εγκαίρως. Ο νέος νόμος 4224/2013 προστατεύει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού, με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης πληρεί τα  συγκεκριμένα κριτήρια που εισάγει ο νόμος.
Τι ισχύει λοιπόν για τον εγγυητή;
Αν ενταχθεί ο πρωτοφειλέτης στο νόμο για την απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας, και εφόσον προστατεύεται το ακίνητο του, τότε  απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτων του εγγυητή για τις συγκεκριμένες οφειλές του πρωτοφειλέτη.
Αν όμως δεν πληροί τα κριτήρια να ενταχθεί στη ρύθμιση, τότε ο εγγυητής κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του.
Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν αιτήματα δανειοληπτών για υπαγωγή στο νόμο 4224, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς δόθηκε παράταση 1 μήνα. Οι δανειολήπτες προστατεύονται μέχρι το τέλος του έτους από την απειλή πλειστηριασμού.
Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε είναι τα εξής:
·        Βάσει των νέων διατάξεων  προστατεύεται μόνο η κύρια οικία του δανειολήπτη. Αν έχετε λοιπόν εκτός από την κύρια κατοικία και ένα εξοχικό, ακόμα και έχετε όλες τις προϋποθέσεις μπορείτε να «σώσετε» μόνο την κύρια κατοικία σας. Το εξοχικό μπορεί να βγει στο σφυρί.
·        Να θυμάστε πως ο νόμος Κατσέλη ισχύει,  και είναι η πιο σωστή λύση για όποιους πληρούν τις προϋποθέσεις καθώς οδηγεί ακόμα και σε διαγραφή οφειλών.
·        Για να προστατεύσετε την κύρια κατοικία σας, θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με την τράπεζα και να υποβάλετε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχετε τις προϋποθέσεις προστασίας.
·        Στην περίπτωση που έχετε οφειλές σε περισσότερες από μία τράπεζες, θα πρέπει να καταθέσετε αιτήσεις σε όλες (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά).
·        Ανάλογα τώρα με το ύψος των εισοδημάτων σας, θα σας βγει μία μηνιαία δόση. Αν έχετε περισσότερες της μίας οφειλές η δόση θα καταμεριστεί αναλογικά σε όλους τους πιστωτές.
·        Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή ορίζεται στο 10% επί του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος,  όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ υπολογίζεται ποσοστό 10% μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ και ποσοστό 20% στο υπερβάλλον εισόδημα. Για παράδειγμα, για ετήσιο εισόδημα €10.000 ευρώ, δηλαδή €830 το μήνα, η δόση του δανείου θα διαμορφώνεται στα €83 το μήνα.
·        Οι διατάξεις του νόμου ισχύουν και για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να  καταβάλλουν το 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης.
·        Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τράπεζα μπορεί να εγγράψει προσημείωση υποθήκης στο σπίτι σας, χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση σας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται, εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
α) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. 
β) το καθαρό οικογενειακό εισόδημα χωρίς τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, να είναι μέχρι €35.000. 
γ) η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με €270.000. Από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €15.000
Πηγη.http://www.fpress.gr/

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος .

Δωρεάν νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος
Σύμφωνα με το νόμο 3226/2004 οι πολίτες χαμηλού εισοδήματος δικαιούνται την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε υποθέσεις α) ποινικές β) αστικού και εμπορικού χαρακτήρα. Τη νομική βοήθεια δικαιούνται τόσο οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες της ΕΕ, όσο και οι πολίτες τρίτου κράτους ή οι ανιθαγενείς, εφόσον έχουν, νομίμως, κατοικία ή συνήθη διαμονή στην Ελλάδα. Προϋποθέσεις για την παροχή νομικής βοήθειας: Xαμηλό ετήσιο εισόδημα Προσοχή: Ανάλογα με το Πρωτοδικείο το ύψος του εισοδήματος ποικίλλει από 5.800- 7.000 ευρώ. Σε περίπτωση ενδοοικογενειακής διαφοράς ή διένεξης, δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα εκείνου με τον οποίο υπάρχει η διαφορά ή διένεξη. Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα αναφέρονται: α) Τα στοιχεία του δικαιούχου β) Περιληπτικά το αντικείμενο της δίκης ή της δικαστικής ενέργειας για το οποίο ζητείται παροχή νομικής βοήθειας γ) Και θα επισυνάπτονται: 1.    Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (ή βεβαίωση του αρμόδιου Εφόρου ότι δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης, ή αντίγραφο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ή αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή βεβαιώσεις υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας ή ένορκες βεβαιώσεις) 2.     Α.Φ.Μ. 3.     Αποδεικτικό κατοικίας ή διαμονής (πχ λογαριασμός ΔΕΗ) Προσοχή: Την αίτηση μπορείτε να τη συμπληρώσετε στο Πρωτοδικείο με τη βοήθεια της Γραμματείας. Οι προϋποθέσεις πολλές φορές διαφέρουν, ανάλογα με το κάθε Πρωτοδικείο και θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε πρώτα τηλεφωνικά.

Χρήσιμες Διευθύνσεις και τηλέφωνα: Πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας Πρωτοδικείου Αθηνών Για ποινικές υποθέσεις (μηνύσεις, καταγγελίες κοκ) : Πρώην Ευελπίδων, Κτίριο 9, 1ος όροφος, γραφείο «Βουλεύματα» Ώρες λειτουργίας 9-13, Τηλ: 210 8827062 Για αστικές υποθέσεις (ασφαλιστικά μέτρα, περιοριστικοί όροι, διαζύγια κοκ) Πρώην Ευελπίδων, Κτίριο 5, 1ος όροφος, γραφείο 1γ«Ασφαλιστικά μέτρα» Ώρες λειτουργίας 8.30-13.00 Τηλ: 210 8843014 Πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας Πρωτοδικείου Πειραιά Σκουζέ 3, 5ος όροφος, γραφείο 514 Ώρες λειτουργίας: από 8.30 (ενδείκνυται να πάτε νωρίς) Τηλ:210 4582074, 210 4582156 Πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 5, 4ος όροφος, γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου, γραφείο 405 Ώρες λειτουργίας 8-2.30 Τηλ: 2310507405.
ΠΗΓΗ.http://singleparent.gr/

Οι νέοι όροι για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ.


Οι νέοι όροι για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ
Ελαστικότεροι είναι οι όροι πλέον για ρυθμίσεις οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.
Και αυτό διότι αυξάνεται το μέγιστο όριο οφειλής στην οποία δεν χρειάζεται να αποδειχτεί οικονομική αδυναμία σε 10.000 Ευρώ από 5.0000 που ισχύει μέχρι σήμερα και καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής.
Στο εξής εξαιρούνται και δεν υπάγονται σε ρύθμιση μόνο οφειλέτες «που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή».
Ωστόσο η αύξηση του ορίου των 5000 Ευρώ σε 10.000 Ευρώ δεν ισχύει για ασφαλισμένους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε επιχειρηματίες που έχουν βάλει λουκέτο..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 4/22.1.2014
Ρυθμίσεις οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών Ν.4152/2013. Νέες διατάξεις άρθρου 12 Ν. 4225/7-1-2014 (ΦΕΚ 2 / τ. Α΄)
Αθήνα, 22/1/ 2014
Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΣ/Φ10/27/118380
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
ΟΑΕΕ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ
TMHMA ΕΣΟΔΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σατωβριάνδου 18
Πληροφορίες: Ν. ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ
Τηλέφωνο : 210-5285616
fax : 210-5285599
e-mail : esoda@oaee.gr
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 4
ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών Ν.4152/2013. Νέες διατάξεις άρθρου 12 Ν. 4225/7-1-2014 (ΦΕΚ 2 / τ. Α΄).
ΣΧΕΤ: Οι αριθμ. 32/2013, 33/2013 και 37/2013 Εγκύκλιες Οδηγίες της Δ/νσης Εσόδων.
Με τις διατάξεις των υποπαραγράφων ΙΑ.1 και ΙΑ.2 της παραγράφου ΙΑ του Ν.4152/2013, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, μέσω των ρυθμίσεων "Νέα Αρχή" και Πάγια Ρύθμιση.
Με τις πιο πάνω σχετικές Εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας δόθηκαν οδηγίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στις ρυθμίσεις, τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την υποβαλλόμενη αίτηση και τη δυνατότητα παράλληλης ρύθμισης των οφειλών χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013.
Με την παρούσα παρέχονται νέες οδηγίες, μετά τη δημοσίευση των διατάξεων του άρθρου 12 Ν.4225/2014 (ΦΕΚ 2 τ.Α΄/ 7-1-2014) περί "Aναβάθμισης και βελτίωσης των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων ....".
Με τις νέες διατάξεις, τροποποιούνται οι αντίστοιχες του Ν.4152/2013 ως προς:
- Την υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής.
- Την εξαίρεση οφειλετών από τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις και
- Το όριο των 5.000 Ευρώ για την απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ποσό της μηνιαίας δόσης.
Ειδικότερα:
1. Καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση "Νέα Αρχή".
2. Τροποποιούνται οι διατάξεις των περιπτώσεων 2.γγ΄της υποπαραγράφου ΙΑ.1. (Πάγια Ρύθμιση) και περ. 2.ββ΄ υποπαραγράφου ΙΑ.2 (Νέα Αρχή) με τις οποίες δεν υπάγονται σε ρύθμιση οι οφειλέτες εκείνοι που "έχει ασκηθεί κατ΄αυτών ποινική δίωξη".
Στο εξής εξαιρούνται και δεν υπάγονται σε ρύθμιση οφειλέτες "που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή".
3. Για οφειλές άνω των 5.000 € απαιτείται, μέχρι σήμερα, η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης με την υποβολή των στοιχείων που έχουν περιγραφεί στις αριθμ. 32/2013 και 33/2013 Εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.
Για την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης στις ρυθμίσεις, το ποσό των 5.000 € αυξάνεται σε 10.000 €.
Διαδικασίες που ακολουθούνται έως σήμερα, για ένταξη σε ρύθμιση οφειλών έως 5.000 €, θα ακολουθούνται, στο εξής, για οφειλές έως 10.000 €.
Προσοχή!
Από την τροποποίηση αυτή εξαιρούνται ασφαλισμένοι που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα για τους οποίους το όριο οφειλών παραμένει στα 5.000 €.
Επισυνάπτονται έντυπα αιτήσεων για υπαγωγή στις ρυθμίσεις "Νέα Αρχή" και "Νέα Αρχή - Πάγια Ρύθμιση" και Υπεύθυνης Δήλωσης Ν.1599/1986, προσαρμοσμένα στις νέες διατάξεις.
Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους – οφειλέτες για τις νέες βελτιωτικές διατάξεις, προτρέποντάς τους να ενταχθούν στις ρυθμίσεις εκμεταλλευόμενοι τους ευνοϊκότερους όρους.
Της παρούσης να λάβει γνώση, με ευθύνη των Προϊσταμένων, το προσωπικό των Υπηρεσιών.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ
Γ. ΚΩΤΙΔΟΥ
Ακριβές αντίγραφο
Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Ι. ΜΑΡΙΑ
ΠΗΓΗ.http://www.fpress.gr/

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση αυτοκινήτων

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση αυτοκινήτων

Πιο αυστηρή θα γίνει η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προδιαγραφές που υπάρχουν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία θα πάρει και νομοθετική μορφή, καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων,  η οποία ίσχυε μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα πολλές εταιρείες με την οποία ουσιαστικά δέσμευαν τους πελάτες τους.
Το συμβόλαιο που δεν θα έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.
Γι' αυτό τον λόγο, ο ασφαλιστής θα πρέπει να ενημερώνει εγγράφως δέκα ημέρες πριν από τη λήξη του συμβολαίου τον ασφαλισμένο  για την υποχρέωση που έχει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ σε περίπτωση έκδοσης νέου συμβολαίου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ασφάλιστρο.
Επίσης προωθείται η διαδικασία να πληρώνονται τα ασφάλιστρα κυρίως μέσω των τραπεζών, προκειμένου σταματήσει η διακράτηση των εισπράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πηγή: "Ημερησία"
http://www.star.gr/

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Προαιρετική ασφάλιση και για ελεύθερους επαγγελματίες.

Την παροχή δικαιώματος προαιρετικής ασφάλισης στους ελεύθερους επαγγελματίες, με την προϋπόθεση ότι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους στο Ταμείο, δίνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Με δύο εγκυκλίους του για τους «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους, πριν από το 1993 και μετά, αντίστοιχα, προβλέπει τα εξής:
Παλαιοί ασφαλισμένοι. Δικαιούνται να συνεχίσουν την ασφάλισή τους προαιρετικά στους δύο κλάδους ασφάλισης του ΟΑΕΕ, εφ' όσον:
* δεν είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου και
* κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης δεν κρίνονται ανάπηροι, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Π.Δ. 258/2005, δηλαδή δεν έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
Επιπρόσθετα για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης απαιτείται η συνδρομή μιας από τις εξής προϋποθέσεις:
* Οι ασφαλισμένοι που διέκοψαν την ασφάλισή τους πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει πέντε έτη πραγματικής ασφάλισης σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, από τα οποία τουλάχιστον ένα έτος στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, πριν από τη διακοπή της ασφάλισης. Η αίτηση για συνέχιση της ασφάλισης προαιρετικά υποβάλλεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας ενός έτους από τη διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης.
* Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας, όταν διακοπεί η συνταξιοδότησή τους. Η αίτηση για συνέχιση της ασφάλισης προαιρετικά υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία δύο ετών, που αρχίζει από τη λήξη της συνταξιοδότησής τους ή μέσα σε προθεσμία ενός έτους, που αρχίζει από την κοινοποίηση της απόφασης του αρμοδίου οργάνου.
* Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να έχουν πραγματοποιήσει δέκα έτη πραγματικής ασφάλισης σε αυτόν ή με συνυπολογισμό χρόνου σε οποιοδήποτε άλλο φορέα, εφ' όσον ο ΟΑΕΕ είναι ο τελευταίος φορέας ασφάλισης.
2 Νέοι ασφαλισμένοι. Μπορούν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους προαιρετικά εφ' όσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
* Εχουν υποβάλει αίτηση εντός έτους από τη διακοπή της δραστηριότητας.
* Εχουν πραγματοποιήσει στην υποχρεωτική ασφάλιση 1.500 ημέρες εργασίας ή πέντε έτη ασφάλισης τουλάχιστον, από τις οποίες 300 ημέρες ή ένα έτος εντός της τελευταίας πενταετίας, πριν από την υποβολή της αίτησης.
* Δεν υπάγονται στην ασφάλιση οποιουδήποτε άλλου φορέα.
* Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης δεν κρίνονται ανάπηροι.
Η πλειονότητα των ασφαλισμένων αυτών ανήκουν στα πρώην ειδικά ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που έχουν συγχωνευθεί στο ΙΚΑ με το νόμο 3655/2008 (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Αγροτικής Τράπεζας κ.λπ.).
Της εν λόγω ρύθμισης μπορούν να κάνουν χρήση οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση διακοπής καθ' οιονδήποτε τρόπο της υποχρεωτικής ασφάλισής τους κι έτσι να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στον ίδιο φορέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης και στους ίδιους κλάδους πρόνοιας (εφάπαξ) και ασθένειας. Ετσι συμμετέχουν:
α. Ασφαλισμένοι που συμμετέχουν από 14.11.2013 και εφεξής σε προγράμματα εθελούσιας εξόδου, τα οποία προβλέπουν την κάλυψη των εισφορών προαιρετικής ασφάλισης.
β. Ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί πριν από τις 14.11.2013 σε προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ανεξαρτήτως εάν αυτά προέβλεπαν την κάλυψη των εισφορών προαιρετικής ασφάλισης και οι οποίοι είτε έχουν υποβάλει αίτημα υπαγωγής στην προαιρετική είτε θα υποβάλουν το αίτημα μέχρι τις 31.1.2014.
γ. Ασφαλισμένοι εκτός προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης ή θα υποβάλουν το αίτημα μέχρι τις 31.1.2014. Οι ασφαλισμένοι της περίπτωσης αυτής πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι μέχρι τις 31.1.2014 εφάπαξ το υπολειπόμενο ποσό εισφορών που αναλογεί στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισής τους.

Βρέθηκε η γυναίκα που αξίζει όσο η Μόνικα Μπελούτσι και η Σοφία Λόρεν μαζί .

Βρέθηκε η γυναίκα που αξίζει όσο η Μόνικα Μπελούτσι και η Σοφία Λόρεν μαζί [εικόνες]

Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε το περιοδικό GQ που αφιέρωσε το εξώφυλλό του στη νέα καλλονή.
Η Mădălina Diana Ghenea, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 25 ετών, κατάγεται από τη Ρουμανία και ζει στην Ιταλία. Μεγάλωσε με μαθήματα μπαλέτου και πιάνου και, λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης, βγήκε στο γυαλί από πολύ μικρή, ενώ γρήγορα την εντόπισαν άνθρωποι της μόδας και την ενθάρρυναν να κάνει καριέρα στο modeling.
Ανέβηκε για πρώτη φορά στην πασαρέλα στα 15 της. Έχει πάρει μέρος σε fashion shows διάσημων σχεδιαστών σε όλον τον κόσμο (Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Νότιο Αφρική) και έχει πρωταγωνιστήσει στις διαφημιστικές καμπάνιες πολλών μεγάλων brands και πλέον θεωρείται ένα από τα top μοντέλα εσωρούχων στον κόσμο.
Η πρώτη της γνωστή σχέση ήταν με τον ηθοποιό Gerard Butler ενώ τώρα σύντροφός της είναι ο ηθοποιός Michael Fassbende. Από το cosmo.gr
To εξώφυλλο με τον τίτλο «Μπελούτσι και Λόρεν=Γκενέα

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πάνω απο 900 σχολεία της χώρας αιτούνται επισιτιστικής βοήθειας.

 145.000 μαθητές φέρονται να μην έχουν ούτε τα προς το ζην. 


news247 Ιανουάριος


Συνεχίζει να πλήττει τους μαθητές το φαινόμενο της ασιτίας, με περίπου 1.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα (975 μέχρι στιγμής), να αιτούνται επισιτιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", περίπου 145.000 μαθητές αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο του υποσιτισμού, αριθμός τριπλάσιος από τους 50.000 μαθητές που εξυπηρετεί το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής το οποίο τρέχει το Ινστιτούτο "prolepsis".
Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα αντικατοπτρίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κρίση που πλήττει τις ελληνικές οικογένειες.
Η πείνα κατακλύζει τα σχολεία με τις αιτήσεις συμμετοχής να έχουν διπλασιαστεί (από 500 τον πρώτο χρόνο). Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα εξυπηρετεί 305 σχολεία με 44.697 μαθητές, ενώ από αυτή τη χρονιά αναμένεται τα καλυπτόμενα σχολεία να ξεπεράσουν τα 320, εξυπηρετώντας 50.000 μαθητές.

Ποια είναι η οικονομικότερη λύση για τη θέρμανση (έρευνα).


Ποια είναι η οικονομικότερη λύση για τη θέρμανση (έρευνα)
Την ανανεωμένη έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έδωσε στη δημοσιότητα η γ.γ Καταναλωτή. Η έρευνα συγκρίνει το κόστος θέρμανσης για όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά και καταλήγει σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα για τον καταναλωτή. Λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα της φετινής σεζόν όπως είναι η υψηλότερη χρέωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ (κυρίως λόγω των αλλαγών που έγιναν το καλοκαίρι στις μονοπωλιακές χρεώσεις) αλλά και το επίδομα των 35 λεπτών για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Για πρώτη φορά, μέσω της έρευνας ο καταναλωτής μπορεί να πληροφορηθεί και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αποσβέσει την επένδυσή του σε περίπτωση που αποφασίσει να στραφεί  στις οικονομικότερες λύσεις όπως είναι οι αντλίες θερμότητας.


Από την έρευνα προκύπτουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που πιστεύει το ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα ευρήματα:
1.       Μακράν η ακριβότερη λύση θέρμανσης είναι οι συσκευές που λειτουργούν  με ηλεκτρική ενέργεια. Υπολογίζεται ότι το κόστος για τη συγκεκριμένη λύση, φτάνει στο 162% του κόστους που προκύπτει από τη χρήση ενός συνηθισμένου λέβητα πετρελαίου.
2.       Το τζάκι ανοικτού τύπου για το οποίο τόσος λόγος γίνεται είναι επίσης εξαιρετικά δαπανηρή λύση καθώς η επιβάρυνση ανεβαίνει στο 120% του κόστους που συνεπάγεται η χρήση του πετρελαίου (σ.σ το 100% είναι το κόστος  του πετρελαίου όπως προκύπτει αν δεν ληφθεί υπόψη το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης ύψους 35 λεπτών ανά λίτρο)
3.       Η οικονομικότερη λύση, παρά το γεγονός ότι καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, είναι η αντλία θερμότητας. Το κόστος μπορεί να περιοριστεί στο 40-44% του αντίστοιχου κόστους που συνεπάγεται η χρήση του καυστήρα πετρελαίου
(σ.σ όλες οι συγκρίσεις γίνονται με το πετρέλαιο καθώς αυτό παραμένει –λόγω της τεράστιας εγκατεστημένης βάσης- η κύρια πηγή θέρμανσης άσχετα αν πολλοί καυστήρες παραμένουν σβηστοί λόγω έλλειψης χρημάτων)
Στον πίνακα που ακολουθεί, να δείτε όλες τις συγκρίσεις. Οι ερευνητές, έχουν λάβει υπόψη τους όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό κόστος για κάθε λύση. Π.χ έχουν συνυπολογίσει το γεγονός ότι τα ξύλα πωλούνται πλέον με το κυβικό, έχουν εξετάσει το σενάριο λαμβάνοντας υπόψη το επίδομα ενώ κάνουν υπολογισμούς ανάλογα και με τη ζώνη που βρίσκεται το ακίνητο (σ.σ η Αττική ανήκει στη ζώνη β και η Θεσσαλονίκη στη ζώνη γ)
 Κόστος θερμικής ενέργειαςΣύγκριση κόστους θερμικής ενέργειας (σε %) με συνήθη λέβητα πετρελαίου
Αντλία θερμότητας Ζώνη Β0,05739,49%
Αντλίας θερμότητας; Ζώνη Β extra 800kWh incl. 0,06544,73%
Αντλία θερμότητας Ζώνη Γ 0,06242,81%
Αντλίας θερμότητας Ζώνη Γ extra 800kWh incl. 0,06948,05%
Λέβητας βιομάζας (πελέτες ξύλου) 0,08659,18%
Λέβητας Φ.Α. Συμπύκνωσης 0,08961,72%
Λέβητας Φ.Α. Συνήθης 0,168,87%
Τζάκι Κλειστού Θαλάμου (ενεργειακό)0,08760,49%
Τζάκι Ανοιχτού Θαλάμου0,175120,98%
Συσκευή με ηλεκτρικές αντιστάσεις (Ηλεκτρικός λέβητας) 0,209144,53%
Συσκευή με ηλεκτρικές αντιστάσεις extra 800kWh incl0,235162,58%
Συνήθης Λέβητας Πετρελαίου 0,145100%
Πετρελαίου με επιδότηση 0,35 Ευρώ/lt 0,10472,13%

Το τμήμα της έρευνας που μπορεί να προκαλέσει αρκετές συζητήσεις έχει να κάνει με τον χρόνο που θα χρειαστεί κάποιος για να αποσβέσει την επένδυση που θα κάνει προκειμένου να αλλάξει πηγή θέρμανσης (π.χ από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, από πετρέλαιο σε αντλίες θερμότητας κλπ). Είναι προφανές ότι ο χρόνος απόσβεσης είναι συνάρτηση και των αναγκών για θέρμανση. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση (εξαιτίας του ότι το ακίνητο έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ή εξαιτίας του ότι βρίσκεται σε περιοχή με δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες), τόσο συντομότερος είναι και ο χρόνος απόσβεσης αν επιλεγεί κάποια φθηνότερη λύση από το πετρέλαιο. Από την έρευνα του ΕΜΠ προκύπτει ότι η απόσβεση κυμαίνεται:
  • 1.       Για το φυσικό αέριο από τα 3,61 χρόνια έως και τα 23,33 χρόνια
  • 2.       Για τον λέβητα βιομάζας (pellet) από τα 5,5 έως τα 27 χρόνια
  • 3.       Για την αντλία θερμότητας από τα 5,5 έως τα 24,8 χρόνια
  • 4.       Για το ενεργειακό τζάκι από τα 3,5 έως τα 17,8 χρόνια
  • ΠΗΓΗ.http://www.fpress.gr