Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ενενηντάχρονη πήρε απολυτήριο Λυκείου!



Είχε εγκαταλείψει το Λύκειο πριν από 80 χρόνια, αλλά επέστρεψε στα θρανία και τα κατάφερε

Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και αν φτάσει κανείς μια «ανάσα» πριν τα 100 χρόνια!

Ο λόγος για μια 99χρονη γυναίκα από την Αϊόβα, η οποία είχε εγκαταλείψει το Λύκειο πριν από 80 χρόνια.

Όμως δεν το έβαλε κάτω και παρά τη μεγάλη της ηλικία γύρισε πίσω στα θρανία και τελικά πήρε το απολυτήριό της τη Δευτέρα. Η Όντρεϊ Κράμπτρι έλαβε τιμητικό απολυτήριο από το Λύκειο του Ανατολικού Γουότερλου.

«Αισθάνομαι πολύ πιο έξυπνη» δήλωσε χαμογελώντας η 99χρονη, προσθέτοτνας «μου έλειπε μόνο ένας βαθμός, επομένως θα μπορούσα να είχα επιστρέψει το φθινόπωρο».

Όπως είπε η ίδια προτίμησε να παντρευτεί από το να ολοκληρώσει τα μαθήματα. Εγκατέλειψε το Λύκειο το 1932, εξαιτίας ενός ατυχήματος στην κολύμβηση, καθώς έχασε πολλές παραδόσεις.

Η Κράμπτρι έχει παντρευτεί τρεις φορές.
πηγη.http://www.lamiareport.gr

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να ψάξετε για δουλειά χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ σας

Πώς να ψάξετε για δουλειά χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ σας
Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Όντας άνεργοι, να στηνόμαστε νωρίς-νωρίς στο περίπτερο περιμένοντας να πάρουμε στα χέρια μας την εφημερίδα των μικρών αγγελιών και να ξεφυλλίζουμε υπομονετικά τις σελίδες για να διαπιστώσουμε αν «παίζει» κάτι. Όχι ότι σήμερα η διαδικασία ανεύρεσης εργασίας είναι λιγότερο ψυχοφθόρα. Κάθε άλλο. Τουλάχιστον, το Internet μας παρέχει τα μέσα για να αναζητούμε θέσεις εργασίας εύκολα, γρήγορα και άμεσα.



Πώς όμως μπορείτε να οργανώσετε την έρευνά σας για να μην χάνετε χρόνο; Το «μυστικό» είναι να επισκέπτεστε σε καθημερινή βάση τις 6-7 σελίδες που ασχολούνται με την συλλογή μικρών αγγελιών. Οι περισσότερες από αυτές, έχουν αναπτύξει σύγχρονες μηχανές αναζήτησης οι οποίες σας επιτρέπουν να εντοπίσετε μόνο τις κενές θέσεις εργασίας που σας αφορούν. Τα κριτήρια επιλογής; Γεωγραφικά, επαγγελματικά, ωράριο απασχόλησης κλπ. Οι ιστοσελίδες εξεύρεσης εργασίας έχουν εξελιχθεί αρκετά. Σας επιτρέπουν να «ανεβάσετε» το βιογραφικό σας, να κάνετε αναζήτηση με συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ μερική απασχόληση, εργασία από το σπίτι, εργασία κοντά στο σπίτι κλπ) ή ακόμη και να σας ειδοποιούν με e-mailκάθε φορά που εργοδότης ανεβάζει μια αγγελία που ταιριάζει στο προφίλ σας. Ποιους «σταθμούς» θα πρέπει να περιλαμβάνει η έρευνα σας; Δημοσιεύουμε έναν κατάλογο (όχι εξαντλητικό) με ιστοσελίδες που μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τις κενές θέσεις εργασίας.
  1. ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα τις θέσεις εργασίας που γνωστοποιούνται από τους εργοδότες. Θα βρείτε έναν κατάλογο με περισσότερες από 3500 θέσεις ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Επίσης, στη σελίδα μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας καθώς αντίστοιχα και οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν τις δικές τους αγγελίες.  
2. Χρυσή Ευκαιρία. Η γνωστή εφημερίδα μικρών αγγελιών, έχει ένα πολύ καλό «ψαχτήρι» αναζήτησης αγγελιών στην ιστοσελίδα. Φυσικά, δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε όλη την πληροφορία που υπάρχει στο έντυπο αλλά μπορείτε να σχηματίσετε μια πολύ καλή εικόνα.
3. Kariera.gr. Από τις δημοφιλέστερες σελίδες, μεταξύ άλλων διαθέτει και μηχανισμό ειδοποίησης όσων εγγραφούν.
4. Skywalker. Παρέχει υπηρεσίες και σε εργοδότες αλλά σε αναζητούντες εργασία για τους οποίους αναλαμβάνει την προώθηση του βιογραφικού τους.
5. Aggeliopolis.gr. Η ιστοσελίδα διαφημίζει ότι έχει 744.000 αγγελίες. Φυσικά, δεν αφορούν όλες σε αναζήτηση εργασίας. Υπάρχει ταξινόμηση ανά γεωγραφική περιοχή.
6. Jobicious.com. Και σε αυτή τη σελίδα παρέχονται υπηρεσίες σε εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους.
7. Cosmosjobs.com
Προσοχή: μπορεί να σας φαίνεται περιττό να εγγραφείτε σε όλες αυτές τις σελίδες. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτές οι σελίδες παρέχουν υπηρεσίες και σε εργοδότες οι οποίοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν κάνοντας μια αναζήτηση στα ηλεκτρονικά βιογραφικά της βάσης δεδομένων. Με ποιους εργοδότες συνεργάζεται η κάθε ιστοσελίδα, ο αναζητών, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Τι του μένει; Να μοιράσει το βιογραφικό του και ότι γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον χαμογελά η τύχh. Επίσης, μην ξεχνάτε να κάνετε και μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Όλο και κάποιο διαγωνισμό θα αρχίσει να βγάζει το δημόσιο καθώς η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να γίνουν τόσες προσλήψεις όσες και οι απολύσεις.
πηγη. http://www.fpress.gr

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φουντώνει το σενάριο για παραίτηση όλων των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Εάν συμβεί θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες -.







Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα σενάρια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν. Ο σοβαρός αντίκτυπος τόσο πολιτικά όσο και δικαστικά που είχε η δολοφονία του έλληνα ράπερ έχει θορυβήσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να «δεθούν» βουλευτές και μέλη της με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο η Χρυσή Αυγή να αποφασίσει να παραιτηθεί και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να τεθεί εκτός Κοινοβουλίου. Όταν οι δημοσιογράφοι στη Βουλή ρώτησαν βουλευτές του κόμματος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουδείς το επιβεβαίωσε, αλλά και ουδείς το διέψευσε. Κύκλοι της Χρυσής Αυγής ανέφεραν πως «θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που καταπαντούνται βάναυσα από μία ξενόδουλη κυβέρνηση».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κληθούν να λάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών οι επιλαχόντες, αλλά κι αυτό σύμφωνα με τα σενάρια δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό! Στην περίπτωση που ούτε οι επιλαχόντες δεχθούν να αναλάβουν τις βουλευτικές θέσεις, τότε θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές. Οι επαναληπτικές βέβαια εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο στις 15 περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Γρίφος σε μία τέτοια περίπτωση είναι το τι θα γίνει με τον βουλευτή Επικρατείας που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή. -
πηγη.http://arouraios.gr

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Bonus» 10.000 ευρώ σε νέους για να στήσουν δουλειά - To νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

«Bonus» 10.000 ευρώ σε νέους για να στήσουν δουλειά - To νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Έναν ακόμη κύκλο επιδότησης νέων ηλικίας έως 35 ετών οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους ανοίγει ο ΟΑΕΔ εντός των ημερών. Το ποσό της επιδότησης θα φτάνει στις 10.000 ευρώ

Αυτή τη φορά, στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 2.200 νέοι ηλικίας κάτω των 35 ετών. Στην επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν, θα πρέπει να δώσουν έμφαση στην καινοτομία, στις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, στις «πράσινες τεχνολογίες» κλπ.
Οι υποψήφιοι, όπως και στον προηγούμενο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος θα πρέπει:
  1. Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης
  2. Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  3. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου και εκπληρωμένες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
  4. Η έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά.
Το ποσό των 10.000 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί και πάλι σε δόσεις. Δηλαδή, η πρώτη δόση ύψους 4000 ευρώ, θα καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η καθεμία καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή. Φυσικά, το σχέδιο θα προβλέπει και πάλι επιτόπιο έλεγχο κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα όπου και θα διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρη
πηγη. http://www.fpress.gr/

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

100.000.000 € το κόστος της ελληνικής προεδρίας




20130921-094924.jpg – δεν τους πτοεί η κρίση
Η προετοιμασία για την ελληνική προεδρία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες αλλά τα φαινόμενα του παρελθόντος και της μεγαλομανίας έχουν κάνει και αυτή τη φορά αισθητή τη παρουσία τους. Όχι, η οικονομική κρίση δεν πτοεί την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που έχει εγκρίνει έναν υπέρογκο προϋπολογισμό σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ!!!! Οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν και τα χρήματα του φορολογούμενου πηγαίνουν σε έξοδα παράστασης και εντυπωσιασμού….
Του Σπύρου Παπαδάκη
Οι τομείς ευθύνης κάθε χώρας η οποία προεδρεύει της Ε.Ε. είναι συγκεκριμένοι. Εκτός από τους ουσιώδεις τομείς που έχουν να κάνουν με τις ομάδες εργασίας και συνεργασίας της ευρωπαϊκής τρόικας (συνεργάζονται οι διορισμένοι υπάλληλοι τριών
διαδοχικών προεδριών) υπάρχει και το στοιχείο του καλλωπίσματος. Εθιμοτυπικά, η κάθε χώρα «ντύνει» με τα χρώματά της, το αίθριο του κτιρίου της κομισιόν – το justus Lipsus. Σε εκείνο το σημείο βρίσκονται όλα τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη και εκεί γίνονται και οι άτυπες ενημερώσεις από τους ηγέτες των κρατών, τους υπουργούς αλλά και τους εκπροσώπους τους. Είναι – κατά το κοινώς λεγόμενο – η καρδιά των συμβουλίων κορυφής. Τα τελευταία χρόνια ο «στολισμός» όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο λυτός και πιο οικονομικός προκειμένου να μειώνεται το κόστος της χώρας για την προεδρία. Η οικονομική κρίση τους έχει κάνει όλους πιο συνετούς. Τουλάχιστον όσον αφορά στο θεαθήναι… Όλους; Όχι όλοι… Κάποιοι αντιστέκονται, και αυτοί οι κάποιοι είμαστε εμείς, οι ‘Έλληνες….
Τύμβος 1.000.000 ευρώ….
Η ιδέα ήταν συνεργάτη του Πρωθυπουργού και πραγματικά θεωρήθηκε εντυπωσιακή και ιδιαίτερα πρωτότυπη. Θέλοντας να υπάρχει αμιγώς ελληνικό άρωμα και να συνδυάζει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό αλλά και την παγκόσμια αποδοχή, σκέφτηκε – ο συνεργάτης του πρωθυπουργού – να μεταφερθεί ένα τεράστιο κομμάτι Παριανού μαρμάρου, βάρους ενός τόνου και να τοποθετηθεί στο αίθριο του κτιρίου. Σύμφωνα λοιπόν με το concept, ο κάθε ένας ξεχωριστά από τους 27 ηγέτες θα έπαιρνε ως δώρο ένα πιστό αντίγραφο των εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για να σμιλεύουν το παριανό μάρμαρο. Την ημέρα λοιπόν της τελετής παράδοσης της προεδρίας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, ένας – ένας, οι ηγέτες θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία τους για να σμιλεύσουν το δικό τους μήνυμα πάνω στον Τύμβο από Παριανό μάρμαρο! Στο τέλος, θα «σκαλίσει» το δικό του μήνυμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και θα αφήσει στο σημείο τα δικά του εργαλεία, προκειμένου να μπορούν ακόμα και οι δημοσιογράφοι ή οι ευρωυπάλληλοι να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Στο τέλος της εξάμηνης θητείας – σύμφωνα με τον συνεργάτη του πρωθυπουργού – θα έχει δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό μηνυμάτων και θέσεων που θα καταγράφεται η τάση της χρονικής συγκυρίας και θα αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο προκειμένου να τοποθετηθεί σε κεντρική πλατεία είτε των Αθηνών, είτε της Πάρου από όπου και προέρχεται το μάρμαρο…. Το κόστος του εγχειρήματος μαζί με τα μεταφορικά, θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ!
Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα και μάλιστα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού μετέβη στη Βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο και να δουν τις δυνατότητες πρόσβασης του τεράστιου μαρμάρινου όγκου στο χώρο του αίθριου…. Στις Βρυξέλλες δεν μετέβησαν βεβαίως, ένα ή δύο άτομα αλλά πάνω από δέκα, αυξάνοντας το κόστος του ταξιδιού…
Άλλωστε, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να εξαντληθούν τα 100.000.000 ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για την ελληνική προεδρία. Χρήματα που βγαίνουν από τον Έλληνα φορολογούμενο ….
Στρατιά ρουσφετιών στις Βρυξέλλες….
Η σπατάλη όμως και η ασυδοσία δεν σταματά εδώ. Πάνω από 200 άτομα έχουν μεταβεί ήδη στις Βρυξέλλες και προσπαθούν να στριμωχτούν στους χώρους της ΜΕΑ (μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία) με το πρόσχημα ότι εργάζονται για την προεδρία. Το οργανόγραμμα της ευρωπαϊκής επιτροπής δείχνει ότι χρειάζονται περί τα 60 άτομα. Αριθμό που έχουν σεβαστεί όλες οι άλλες χώρες ή τον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ λίγο. Η ελληνική αποστολή είναι τόσο large που θέλει να έχει πάνω από 200 άτομα και για έξη μήνες στη Βελγική πρωτεύουσα!!!! Αυτά βλέπουν οι τροικανοί και τους γυρίζει το μάτι….
Γαλάζιες αφίξεις από πέρυσι….
Δεν είναι τωρινό φαινόμενο η επιδίωξη γαλάζιων κομματικών στελεχών προκειμένου να αφήσουν την Ελλάδα της κρίσης και να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Ευρώπης. Εδώ και ένα χρόνο έχουν ανοίξει και «κατασκευαστεί» θέσεις στη ΜΕΑ αλλά και στα κρατικά ΜΜΕ (η… αμαρτωλή ΕΡΤ από….μόνη της έστειλε συμβούλους υπουργών στις Βρυξέλλες ως υπαλλήλους της!!!!) ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής αντιπροσωπείας…..
Γιατί Παριανό μάρμαρο…
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που παρουσιάζει το μάρμαρο της Πάρου, που δικαιολογημένα το καθιστά μοναδικό στον κόσμο είναι η διαύγεια και η διαφάνειά του που φθάνει τα 6 – 7 εκατοστά βάθος, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 30 εκατοστά, όπου περνώντας έτσι το φως χαρίζει αυτή τη μοναδικότητα. Υπόψη ότι η διαφάνεια του πεντελικού μαρμάρου δεν ξεπερνάει το 1,5 εκατοστό.
Γι΄ αυτό το μάρμαρο τόσο της Πάρου, προτιμούνταν περισσότερο στη κατασκευή αγαλμάτων και ειδωλίων παρά σε μεγάλες κατασκευές, αν και υπήρξαν περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκε σε τέτοιες περιπτώσεις όπως π.χ. ο “Θησαυρός των Αθηναίων” στους Δελφούς, ή σε Μαυσωλεία.
Η διαφάνεια αυτή του μαρμάρου της Πάρου, της λεγόμενης “Παρίας λίθου” είχε καταστεί τόσο γνωστή που λάμβανε και θεϊκό συμβολισμό. Από παριανό μάρμαρο έχουν κατασκευαστεί μερικά εκ των μεγαλυτέρων αριστουργημάτων της ανθρωπότητας όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, ο Ερμής του Πραξιτέλη και η Αφροδίτη της Μήλου… 

πηγη. http://olympia.gr

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η κατανομή ανά δήμο του α’ πακέτου των 8.826 θέσεων στην κοινωφελή εργασία


Τρί, 17/09/2013 - 16:16 -- prosongr
H κατανομή του πρώτου πακέτου των8.826 από τις συνολικά 50.000 θέσεις θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. (www.oaed.gr)
Οι μισθοί στο νέο πρόγραμμα θα είναι οι εξής:
Ανεργοι κάτω των 25 ετών
  • Μεικτά τον μήνα: 652€
  • Ασφαλιστικές εισφορές: 225€
  • Καθαρά τον μήνα: 427€
  • Αμοιβές πενταμήνου: 3.260€
Ανεργοι άνω των 25 ετών
  • Μεικτά τον μήνα: 748€
  • Αφαλιστικές εισφορές: 258€
  • Καθαρά τον μήνα: 490€
  • Αμοιβές πενταμήνου: 3.740€
Κατανομή των θέσεων
Η κατανομή των 40.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους έγινε βάσει των στοιχείων ανεργίας ανά Περιφέρεια. Η ΚΕΔΕ, που έχει προτείνει την παραπάνω κατανομή θέσεων στο υπουργείο Εργασίας, ζήτησε χθες από τους δήμους να καταγράψουν τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται να καλύψουν.
Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από δήμους της Αττικής (10.680 θέσεις), καθώς εκεί συγκεντρώνεται το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (28,2%) της χώρας. Στην Περιφέρεια Κρήτης θα απορροφηθούν μέσω του προγράμματος 2.679 άνεργοι.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε 2.236 ανέργους, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία, που πλήττεται από τα υπέρογκα ποσοστά της ανεργίας (29,6%), ο αριθμός των ανέργων που θα επωφεληθούν ανέρχεται σε 5.857.
Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα καλυφθούν 2.471 θέσεις, στην Π.Ε. Βορείου Αιγαίου 1.332 θέσεις, στη Δυτική Ελλάδα 2.692 θέσεις, στη Δυτική Μακεδονία 1.860 θέσεις, στην Ηπειρο 1.822 θέσεις, στη Θεσσαλία 2.784 θέσεις, στα Ιόνια Νησιά 1.385 θέσεις, στο Νότιο Αιγαίο 1.789 θέσεις και στη Στερεά Ελλάδα 2.412 θέσεις.
H KATANOMH TΩN 8.826 ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Δήμος Αγκιστρίου 3
Δήμος Σπετσών 2
Δήμος Πόρου 6
Δήμος Κυθήρων 7
Δήμος Τροιζηνίας 5
Δήμος Αίγινας 3
Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας 7
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας 13
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου 9
Δήμος Λαυρεωτικής 20
Δήμος Περάματος 20
Δήμος Καισαριανής 24
Δήμος Αγίας Βαρβάρας 24
Δήμος Παιανίας 13
Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού 18
Δήμος Σαρωνικού 15
Δήμος Μεταμορφώσεως 19
Δήμος Ελευσίνας 23
Δήμος Ασπροπύργου 24
Δήμος Κρωπίας 12
Δήμος Βριλησσίων 20
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης 15
Δήμος Δάφνης - Υμηττού 7
Δήμος Μαραθώνος 35
Δήμος Ωρωπού 19
Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος 11
Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος 35
Δήμος Πεντέλης 13
Δήμος Μεγαρέων 22
Δήμος Σαλαμίνας 31
Δήμος Διονύσου 31
Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου 23
Δήμος Αλίμου 15
Δήμος Παπάγου - Χολαργού 12
Δήμος Φυλής 28
Δήμος Χαϊδαρίου 16
Δήμος Ηρακλείου 44
Δήμος Ελληνικού - 29
Δήμος Παλλήνης 16
Δήμος Γαλατσίου 32
Δήμος Πετρουπόλεως 14
Δήμος Αγίας Παρασκευής 30
Δήμος Βύρωνος 44
Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού 53
Δήμος Κορυδαλλού 52
Δήμος Παλαιού Φαλήρου 63
Δήμος Νέας Ιωνίας 47
Δήμος Αιγάλεω 18
Δήμος Ζωγράφου 42
Δήμος Αγίου Δημητρίου 46
Δήμος Κηφισιάς 41
Δήμος Αμαρουσίου 29
Δήμος Νέας Σμύρνης 41
Δήμος Χαλανδρίου 39
Δήμος Ηλιουπόλεως 58
Δήμος Ιλίου 63
Δήμος Γλυφάδας 46
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 29
Δήμος Καλλιθέας 69
Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη 63
Δήμος Αχαρνών 40
Δήμος Περιστερίου 97
Δήμος Πειραιώς 130
Δήμος Αθηναίων 167
Δυτικής Μακεδονίας
Δήμος Πρεσπών 1
Δήμος Νεστορίου 6
Δήμος Δεσκάτης 13
Δήμος Αργους Ορεστικού 21
Δήμος Σερβίων - Βελβεντού 27
Δήμος Αμυνταίου 38
Δήμος Βοΐου 36
Δήμος Γρεβενών 27
Δήμος Φλώρινας 57
Δήμος Καστοριάς 53
Δήμος Εορδαίας 26
Δήμος Κοζάνης 130
Κεντρικής Μακεδονίας
Δήμος Αμφίπολης 10
Δήμος Νέας Ζίχνης 13
Δήμος Σιθωνίας 10
Δήμος Εμμανουήλ Παππά 13
Δήμος Πύδνας - Κολινδρού 12
Δήμος Αριστοτέλη 8
Δήμος Κασσάνδρας 9
Δήμος Σκύδρας 12
Δήμος Βισαλτίας 13
Δήμος Ηρακλείας 13
Δήμος Πολυγύρου 9
Δήμος Σιντικής 15
Δήμος Βόλβης 12
Δήμος Δίου - Ολύμπου 24
Δήμος Αλμωπίας 13
Δήμος Παιονίας 27
Δήμος Εδεσσας 32
Δήμος Νάουσας 22
Δήμος Χαλκηδόνος 20
Δήμος Νέας Προποντίδας 39
Δήμος Ωραιοκάστρου 19
Δήμος Λαγκαδά 29
Δήμος Αλεξάνδρειας 26
Δήμος Δέλτα 27
Δήμος Θερμαϊκού 46
Δήμος Κιλκίς 45
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης 46
Δήμος Θέρμης 35
Δήμος Πέλλας 67
Δήμος Βέροιας 35
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 56
Δήμος Σερρών 58
Δήμος Νεάπολης - Συκεών 76
Δήμος Κατερίνης 90
Δήμος Καλαμαριάς 72
Δήμος Παύλου Μελά 80
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 72
Δήμος Θεσσαλονίκης 289
Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Δήμος Σαμοθράκης 5
Δήμος Παρανεστίου 4
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 10
Δήμος Τοπείρου 8
Δήμος Προσοτσάνης 11
Δήμος Ιάσμου 17
Δήμος Δοξάτου 12
Δήμος Μαρώνειας - Σαπών 21
Δήμος Μύκης 21
Δήμος Θάσου 18
Δήμος Σουφλίου 22
Δήμος Αρριανών 21
Δήμος Αβδήρων 18
Δήμος Διδυμοτείχου 23
Δήμος Νέστου 39
Δήμος Παγγαίου 28
Δήμος Ορεστιάδας 43
Δήμος Δράμας 62
Δήμος Ξάνθης 68
Δήμος Κομοτηνής 76
Δήμος Καβάλας 80
Δήμος Αλεξανδρούπολης 63
Βορείου Αιγαίου
Δήμος Αγίου Ευστρατίου 1
Δήμος Ψαρών 1
Δήμος Οινουσσών 2
Δήμος Φούρνων Κορσεών 5
Δήμος Ικαρίας 8
Δήμος Λήμνου 26
Δήμος Σάμου 51
Δήμος Χίου 92
Δήμος Λέσβου 205
Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Θέρμου 8
Δήμος Ερυμάνθου 7
Δήμος Καλαβρύτων 5
Δήμος Ξηρομέρου 12
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 11
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων 23
Δήμος Αμφιλοχίας 16
Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας 18
Δήμος Πηνειού 30
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης 23
Δήμος Δυτικής Αχαΐας 29
Δήμος Ναυπακτίας 20
Δήμος Ηλιδας 29
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 34
Δήμος Πύργου 60
Δήμος Αιγιαλείας 46
Δήμος Αγρινίου 36
Δήμος Πατρέων 243
Ηπείρου
Δήμος Ζαγορίου 5
Δήμος Βορείων 6
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη 9
Δήμος Μετσόβου 10
Δήμος Κόνιτσας 9
Δήμος Κεντρικών 9
Δήμος Φιλιατών 9
Δήμος Πωγωνίου 16
Δήμος Δωδώνης 9
Δήμος Σουλίου 16
Δήμος Πάργας 16
Δήμος Νικολάου Σκουφά 24
Δήμος Ζηρού 24
Δήμος Ζίτσας 20
Δήμος Ηγουμενίτσας 30
Δήμος Πρέβεζας 57
Δήμος Αρταίων 67
Δήμος Ιωαννιτών 126
Θεσσαλίας
Δήμος Αλοννήσου 4
Δήμος Σκοπέλου 2
Δήμος Αργιθέας 4
Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου 4
Δήμος Σκιάθου 5
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα 8
Δήμος Νότιου Πηλίου 8
Δήμος Ρήγα Φεραίου 9
Δήμος Αγιάς 13
Δήμος Φαρκαδόνας 8
Δήμος Τεμπών 8
Δήμος Μουζακίου 11
Δήμος Πύλης 15
Δήμος Παλαμά 16
Δήμος Φαρσάλων 15
Δήμος Αλμυρού 5
Δήμος Σοφάδων 15
Δήμος Κιλελέρ 27
Δήμος Καλαμπάκας 31
Δήμος Τυρνάβου 22
Δήμος Ελασσόνας 29
Δήμος Καρδίτσας 59
Δήμος Τρικκαίων 42
Δήμος Βόλου 153
Δήμος Λαρισαίων 198
Ιονίων Νήσων
Δήμος Μεγανησίου 2
Δήμος Παξών 2
Δήμος Ιθάκης 2
Δήμος Λευκάδος 37
Δήμος Κεφαλονιάς 36
Δήμος Ζακύνθου 65
Δήμος Κέρκυρας 235
Κρήτης
Δήμος Γαύδου 4
Δήμος Σφακίων 3
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 3
Δήμος Ανωγείων 4
Δήμος Καντάνου - Σελίνου 5
Δήμος Βιάννου 4
Δήμος Αμαρίου 2
Δήμος Αγίου Βασιλείου 6
Δήμος Κισσάμου 11
Δήμος Αποκορώνου 18
Δήμος Γόρτυνας 16
Δήμος Αρχανών - 14
Δήμος Μυλοποτάμου 10
Δήμος Μινώα Πεδιάδος 21
Δήμος Σητείας 20
Δήμος Πλατανιά 13
Δήμος Φαιστού 31
Δήμος Ιεράπετρας 25
Δήμος Αγίου Νικολάου 32
Δήμος Μαλεβιζίου 14
Δήμος Χερσονήσου 9
Δήμος Ρεθύμνης 57
Δήμος Χανίων 120
Δήμος Ηρακλείου 188
Πελοπόννησος
Δήμος Ελαφονήσου 1
Δήμος Νεμέας 5
Δήμος Δυτικής Μάνης 5
Δήμος Επιδαύρου 10
Δήμος Νότιας Κυνουρίας 8
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας 10
Δήμος Οιχαλίας 9
Δήμος Γορτυνίας 11
Δήμος Ανατολικής Μάνης 11
Δήμος Ερμιονίδας 11
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 20
Δήμος Ευρώτα 11
Δήμος Βέλου - Βόχας 21
Δήμος Πύλου - Νέστορος 23
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων 25
Δήμος Μονεμβασιάς 21
Δήμος Σικυωνίων 23
Δήμος Μεσσήνης 23
Δήμος Ναυπλιέων 33
Δήμος Τριφυλλίας 21
Δήμος Σπάρτης 35
Δήμος Αργους - Μυκηνών 41
Δήμος Τρίπολης 36
Δήμος Κορινθίων 61
Δήμος Καλαμάτας 64
Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Αγαθονησιου 1
Δήμος Σικίνου 1
Δήμος Ανάφης 1
Δήμος Μεγίστης 2
Δήμος Λειψών 1
Δήμος Φολεγάνδρου 1
Δήμος Χάλκης 1
Δήμος Κιμώλου 1
Δήμος Νισύρου 2
Δήμος Κάσου 1
Δήμος Αντιπάρου 1
Δήμος Αστυπάλαιας 1
Δήμος Τήλου 1
Δήμος Κύθνου 1
Δήμος Αμοργού 2
Δήμος Σερίφου 1
Δήμος Κέας 1
Δήμος Σύμης 2
Δήμος Σίφνου 1
Δήμος Πάτμου 2
Δήμος Ιητών 2
Δήμος Λέρου 3
Δήμος Ανδρου 3
Δήμος Μήλου 2
Δήμος Μυκόνου 3
Δήμος Τήνου 3
Δήμος Πάρου 1
Δήμος Καλυμνίων 8
Δήμος Θήρας 8
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 11
Δήμος Σύρου - Ερμούπολης 5
Δήμος Κω 22
Δήμος Ρόδου 80
Στερεάς Ελλάδας
Δήμος Σκύρου 1
Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας 3
Δήμος Αλιάρτου 5
Δήμος Αμφίκλειας - 2
Δήμος Ορχομενού 5
Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας 5
Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου 6
Δήμος Δομοκού 6
Δήμος Καρύστου 6
Δήμος Στυλίδας 9
Δήμος Ερέτριας 5
Δήμος Αγράφων 6
Δήμος Καρπενησίου 7
Δήμος Δωρίδος 6
Δήμος Μακρακώμης 6
Δήμος Τανάγρας 8
Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων 10
Δήμος Λοκρών 6
Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού 11
Δήμος Δελφών 13
Δήμος Κύμης - Αλιβερίου 9
Δήμος Λεβαδέων 16
Δήμος Θηβαίων 13
Δήμος Λαμιέων 30
Δήμος Χαλκιδέων 52
Ρεπορτάζ: e-dimosio.gr
ς


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πάνω-κάτω με τα επιδόματα ανεργίας από 1/1/2014 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Τα πάνω-κάτω με τα επιδόματα ανεργίας από 1/1/2014 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Είσαι μακροχρόνια άνεργος και αν μόλις συμπλήρωσες το 21ο έτος της ηλικίας σου; Το 2014, αν εξακολουθήσεις να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, θα εισπράττεις –για πρώτη φορά- επίδομα 200 ευρώ τον μήνα. Αν πάλι χάσεις τη δουλειά σου μέσα στην επόμενη χρονιά, μπορεί να χάσεις το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ καθώς οι προϋποθέσεις γίνονται αυστηρότερες. Δείτε τι αλλάζει με το νέο έτος.


Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και σε 20άρηδες
Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας:
1.       Αύξησε το ηλικιακό όριο επιτρέποντας να ενταχθούν στο επίδομα άτομα ηλικίας από 20 έως 66 ετών ενώ μέχρι πρότινος, επίδομα δινόταν μόνο στους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας από 45 ετών μέχρι και 65 ετών. Πρόκειται ασφαλώς για μια θετική αλλαγή η οποία θα οδηγήσει και σε διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων αρκεί να…
2.       Μην κοπούν από το εισοδηματικό κριτήριο το οποίο υπέστη περικοπή. Έτσι, ενώ για το 2013, το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα καταβάλλεται σε όλους όσους εμφανίζουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, το ποσό αυτό θα μειωθεί στα 10.000 ευρώ από το 2014 και θα προσαυξάνεται με έναν βασικό μισθό (586 ευρώ) για κάθε ανήλικο παιδί που υπάρχει στην οικογένεια.
Οι προϋποθέσεις:
Πώς λοιπόν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας από το νέο έτος. Ιδού τι αναφέρει η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ:
1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.
2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.
3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.
4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Σημείωση : Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .
Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.
ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.
Τα δικαιολογητικά
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.
2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.
3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται : α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.
4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
6. ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
Οι αλλαγές στο επίδομα τακτικής ανεργίας
Από το νέο έτος, ο ΟΑΕΔ προκειμένου να χορηγήσει στους απολυμένους το επίδομα τακτικής ανεργίας των 360 ευρώ, θα ψάχνει:
1.       αν έχετε πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σας, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Ειδικά για τους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (σεζόν) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
2.       Αν στα τέσσερα χρόνια που έχουν προηγηθεί από την υποβολή της αίτησης για επίδομα ανεργίας, έχετε εισπράξει επίδομα ανεργίας που να υπερβαίνει τους 16 μήνες (ή 400 ημέρες). Μέχρι και το τέλος του 2013, αναζητείται αν έχει καταβληθεί επίδομα ανεργίας για 18 μήνες μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για μια επώδυνη αλλαγή η οποία θα αποκλείσει πολλούς δικαιούχους, ειδικά τους εποχικούς υπαλλήλους. Πως αυτό θα λειτουργήσει πρακτικά; Αν κάποιος απολυθεί τον Ιανουάριο του 2014, θα προσκομίσει στον ΟΑΕΔ τα 125 ένσημα (ή περισσότερα) προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το επίδομα. Επιπλέον η υπηρεσία θα αναζητήσει για πόσους μήνες έχει επιδοτηθεί με επίδομα ανεργίας στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2010-Δεκέμβριος 2013. Αν έχει επιδοτηθεί για έξι μήνες, θα μπορεί να πάρει επίδομα για άλλους 10 μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 12 μήνες, θα εισπράττει επίδομα για τέσσερις μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 18 μήνες μέσα σε αυτή την 4ετία, τότε δεν θα παίρνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
πηγη. http://www.fpress.gr

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα 200€ σε 11.000 ανέργους

Επίδομα 200€ σε 11.000 ανέργους
Επίδομα 200 ευρώ και για μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα πρόκειται να χορηγηθεί εντός του 2014 από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από το υπουργείο Εργασίας, από την 1/1/2014 θα χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 24-66 ετών, με βασική προϋπόθεση να έχουν εξαντλήσει το διάστημα της δωδεκάμηνης τακτικής επιδότησής τους με 360 ευρώ, λόγω ανεργίας και να εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν το 2014 άλλοι 11.000 μακροχρόνια άνεργοι.
Βασικό κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ θα είναι το συνολικό τους εισόδημα (ατομικό, οικογενειακό) να μην ξεπερνά τις 10.000, ετησίως, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ για ανήλικο παιδί.
πηγη. http://www.fpress.gr

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα απαλλαγείτε από το χαράτσι της ΔΕΗ – Προσοχή στις ημερομηνίες

Πώς θα απαλλαγείτε από το χαράτσι της ΔΕΗ – Προσοχή στις ημερομηνίες
Η θερινή ραστώνη μας κάνει να ξεχνάμε. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να έχουμε μάτια ανοικτά και αυτιά τεντωμένα. Με το που θα επιστρέψουμε (όσοι πήγαμε ή θα πάμε) θα πρέπει να καταθέσουμε –εφόσον πληρούμε τις προϋποθέσεις- την αίτηση είτε για να γλιτώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ έτους 2013,είτε για να το πληρώσουμε μειωμένο ή και σε περισσότερες δόσεις.


. Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εφορίες θα δέχονται τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ενώ το υπουργείο Οικονομικών «χρωστάει» άλλη μια υπουργική απόφαση που υποτίθεται ότι θα εξειδικεύει ακόμη περισσότερο τα κριτήρια απαλλαγής ή διευκόλυνσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση καθώς το εισόδημα του 2012αποτελεί βασικό κριτήριο χορήγησης διευκόλυνσης. Γι’ αυτό οι έχοντες πολύ χαμηλό εισόδημα σπεύσατε. Μην περιμένετε την τελευταία ημέρα  γιατί θα καθυστερήσετε πολύ να «διευκολυνθείτε» και όσον αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Αντιγράφουμε από τη σχετική απόφαση τις προϋποθέσεις: (το πλήρες περιεχόμενο μπορείτε να θυμηθείτε κάνοντας κλικ εδώ)  
Προκειμένου να εξετασθεί το αίτημα του φορολογουμένου, κατά την παράγραφο αυτή, πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) το ακίνητο, για το οποίο ζητείται η απαλλαγή να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο, κατά τον Κ.Φ.Ε., πρόσωπο και να αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτών,
β) ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ, ο ή ή σύζυγος αυτού και τα προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., πρόσωπα να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην του ακίνητου, για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία,
γ) η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ,
δ) η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ,
ε) ο φορολογούμενος να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως προς το επίπεδο των περιουσιακών του στοιχείων και των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου να αποδείξει ότι υφίσταται σοβαρή οικονομική δυσκολία υπό την έννοια της παραγράφου αυτής,
στ) ο φορολογούμενος να συνυποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, θεωρημένη από αρμόδια αρχή, εφόσον αυτό είναι δυνατό, η οποία περιγράφει τη φύση και τις συνθήκες της ασθένειας, του ατυχήματος ή άλλων γεγονότων που προκάλεσαν τη σοβαρή δυσκολία του.
Δεν εξετάζονται αιτήματα φορολογουμένων, εφόσον το ετήσιο εισόδημα οικον. έτους 2013 υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ, προκειμένου για άγαμο, και των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ προκειμένου για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά χίλια (1.000) ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα, κατά τον Κ.Φ.Ε., μέλη.
Η υποβολή ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων συνεπάγεται υποχρεωτικά, χωρίς να θίγεται η εφαρμογή των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης, την απόρριψη της αίτησης ή την απώλεια οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης έχει ήδη χορηγηθεί.
Με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. το ποσό των δέκα (10) ευρώ, προκειμένου το ΕΕΤΑ να αποκοπεί από το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και να βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. σε πέντε (5) ίσες διμηνιαίες δόσεις.
ΠΗΓΗ. http://www.fpress.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έβαλε λαδολέμονο σε κεραμικά μπουκάλια και δεν προλαβαίνει να κάνει εξαγωγές .











Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία.

Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στη ελληνική κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία. Εκτός από το λάδι και το λεμόνι στα συστατικά περιλαμβάνονται: θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, πάπρικα και σκόρδο. Οι Γερμανοί συγκεκριμένα προτιμούν το ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, οι νότιες χώρες το ελαιόλαδο με ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο και οι βόρειες χώρες λατρεύουν το ελαιόλαδο με σκόρδο και πάπρικα.

Το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα το εξηγεί ο Γιάννης Ανδρεαδάκης στο MadeinCreta.gr που αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στην εταιρεία τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου που είχε στήσει. H ιδέα προέκυψε πριν από 6 χρόνια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μία διεθνή έκθεση ελαιόλαδου. «Παρατήρησα ένα λάδι από την Τοσκάνη που ήταν διαυγέστατο αλλά δεν είχε γεύση ελαιολάδου αλλά λεμονιού. Οι Ιταλοί σε αυτά είναι πρωτοπόροι, άλλωστε, κι αυτό το ξέρουν όσοι ασχολούνται με το χώρο. Η ιδέα του μου άρεσε και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Μερικά χρόνια μετά το επιχειρήσαμε για να αυξήσουμε και τους κωδικούς μας στην Κρητίδα (Critida)».

Στη συνέχεια λέει ότι αν και οι πωλήσεις πήγαιναν καλά (συνολικά διακινούσαν 240 τόνους έξτρα παρθένου ελαιόλαδου εκ των οποίων οι 60 τόνοι ήταν βιολογικοί) σκέφτηκαν ότι για να σταθούνε στην αγορά και τον ανταγωνισμό, έπρεπε να βρούνε νέα προϊόντα χωρίς να ξεφύγουνε από το αντικείμενο τους. Έτσι προέκυψε η τυποποίηση αρωματικού λαδιού: «με άρωμα Κρήτης» όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Όλα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη, είναι πιστοποιημένα και τα προμηθευόμαστε από την εταιρία Ίνατος. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα, το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και τα βότανα σε ποσοστό 4%».

Πάντως η εταιρεία του βοηθάει τους παραγωγούς της Κρήτης μιας και συνεργάζεται με πολλούς από αυτούς για την προμήθεια ελαιόλαδου και λεμονιών.

Μόνο στην Γερμανία μέσα σε μία σεζόν έφυγαν 8 τόνοι έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιόλαδου με άρωμα λεμόνι και η συσκευασία από τα 250ml (απλό μπουκάλι) έγινε 500ml λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Εξαγωγές αρωματικού ελαιόλαδου γίνονται στον Καναδά, Ντουμπάι, Βραζιλία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ρωσία και Γερμανία. Η κάθε χώρα επιλέγει πιο συγκεκριμένο ελαιόλαδο θέλει με βάση τις διατροφικές της συνήθειες.

Ο 29χρονος δεν κρύβει ότι ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να πάει τόσο καλά με την πρώτη στην αγορά της Γερμανίας. Όσον αφορά στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας προτιμήθηκαν οι μεγάλες ποσότητες και οι λογικές τιμές και όχι το αντίστροφο.
ΠΗΓΗ.  http://arouraios.gr

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ η κατά...Σαμαρά "προστασία" των σπιτιών

ΙΔΟΥ η κατά...Σαμαρά "προστασία" των σπιτιών: Στο "σφυρί" όλες οι κατοικίες για οφειλές και εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ

Δεν έχουμε την...αξίωση από κανέναν να διαβάζει (πόσω μάλλον να συνεκτιμά ως σοβαρά δεδομένα) τα μονίμως μπουρδολογικά λεγόμενα του πρωθυπουργεύοντος δημαγωγού πολιτικάντη στις γιαλατζί συνεντεύξεις του που τρώμε στη μάπα σχεδόν σε εβδομαδιαίο επίπεδο (υπομονή το επόμενο Σαββατοκύριακο, το overdose στην ακατάσχετη μπουρδολογία του σιχαμερού αποβράσματος λόγω ΔΕΘ θα είναι ανυπόφορο, αλλά θα περάσει). Ωστόσο, η ΤΑΧΕΙΑ διάψευση της μπουρδολογίας του προσφέρει μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης, αφού ο διασυρμός κάθε εντεταλμένου πολιτικάντη που συνειδητά οδηγεί τη χώρα μας στην απόλυτη εξαθλίωση είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα μέχρι την επιθυμητή τελική πολιτική του εξόντωση (αρκεί, βέβαια, να μην καθηλωνόμαστε συνεχώς σ'αυτό το πρώτο βήμα).
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ (σύμφωνα με τον ολόσωστο χαρακτηρισμό της Ελευθεροτυπίας) πολιτικάντης "δεσμέυτηκε" σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ότι... "εγγυάται" την α' κατοικία των αδύναμων. Εν ολίγοις, επανέλαβε τον επιθεωρησιακό μονόλογο που ακούσαμε μετά από την θεατρινίστικη συνάντηση με τον έτερο...γίγαντα του πολιτικαντισμού, το Βενιζέλο, προ15θημέρου. Αμ δε!! Άμεση (στην ουσία, ταυτόχρονη) είναι η διάψευση, η οποία μάλιστα έρχεται από την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", την καλά ενημερωμένη στα θέματα του κυβερνητικού σχεδιασμού (όταν αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν προϊόν τεχνητής χαζοχαρούμενης αισιοδοξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Έθνος της Κυριακής", η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου στους δανειστές τη λύση που προκρίνει για την οριζόντια άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τη διατήρησή της μόνο για ομάδες του πληθυσμού που αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των τραπεζικών δόσεών τους και απειλούνται με απώλεια του σπιτιού τους.
Συνοπτικά, ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και η πρώτη κατοικία για το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα των δανειοληπτών, αφού τα κριτήρια που επιχειρείται να θεσπιστούν είναι εφάμιλλα των άλλων..."προστατευτικών" μέτρων σε περιπτώσεις όπως του πετρελαίου θέρμανσης και των οικογενειακών επιδομάτων: το λιγότερο ΑΜΕΛΗΤΕΑ!
Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα παίζουν το καθιερωμένο θέατρο σκιών της δήθεν "διαπραγμάτευσης" με την τρόικα μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα ανακοινωθεί επίσημα το περιεχόμενο του νέου καθεστώτος.

Τα κύρια σημεία της πρότασης:
  • Καταργείται διάταξη με την οποία προστατεύεται μέχρι το τέλος του 2013 κάθε ακίνητο για οφειλές έως 200.000 ευρώ. Δηλαδή, τερματίζει το πλαίσιο προστασίας δευτερεύουσας και εξοχικής κατοικίας, καθώς και επαγγελματικών ή εμπορικών ακινήτων.
  • Διατηρείται "ξεχασμένο" άρθρο του νόμου 3714/2008 σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κύριας και μοναδικής κατοικίας, για οφειλές έως 20.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Με απλά λόγια, μπαίνει "πλαφόν" στους πλειστηριασμούς κύριας και μοναδικής κατοικίας για χρέη κάτω από αυτό το ποσό.
  • Μειώνονται τα όρια της αντικειμενικής αξίας της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, ενώ ταυτόχρονα θεσπίζονται και εισοδηματικά κριτήρια, όπως οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.  Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το σημερινό "κατώφλι" των 200.000 ευρώ θα κατέβει στις 150.000 ευρώ (ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ). Ταυτόχρονα, θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια.
  • Καθιερώνονται μέσα στον μήνα οι θεσμοί των "αναγκαίων δαπανών διαβίωσης" και του "συνεργάσιμου δανειολήπτη" για γενναίες ρυθμίσεις των δανείων, ώστε να αποφεύγονται οι εκποιήσεις της κύριας και μοναδικής κατοικίας.
Με λίγα λόγια: Η όποια προστασία (αν και εφόσον γίνει δεκτή από την τρόικα, αν εντέλει υπάρξει καν απόπειρα "προστασίας") θα αφορά δανειολήπτες που δεν χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ στις τράπεζες και που δεν θα έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Με ακόμα πιο λίγα λόγια: ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.
Όσο για τους δήθεν..."προστατευόμενους", το δικό τους δράμα έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, το νέο χαράτσι που θα είναι πολύ πιο αμείλικτο από το προηγούμενο, ενώ οι..."αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης" θα τους εξασφαλίσουν την κόλαση της καθημερινότητάς τους μέσω ΕΛΣΤΑΤ. Ακόμα φοβάσαι, νεοραγιά, μην έρθουν οι αριστεροί και σου πάρουν το σπίτι;