Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οικογενειακό επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται



  • 3017
     


epidomΥπό τις συνθήκες κρίσης και υψηλής ανεργίας, θα έπρεπε να έχουν ζητήσει να λάβουν το επίδομα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι. Είτε όμως από άγνοια, είτε από αμέλεια (;) εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τρεις δικαιούχους δεν έχει ακόμα σπεύσει να μπει στη διαδικασία…
Στα αζήτητα έχει μείνει σχεδόν το 30% των κονδυλίων για το οικογενειακό επίδομα. Παρότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί σχεδόν 2,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις Ε1, παραμένει αναντίστοιχα χαμηλή η υποβολή δηλώσεων Α21, με βάση τις οποίες τα νοικοκυριά θα μοιραστούν τα επιδόματα στήριξης τέκνων.
Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί.
Το θέμα συζήτησαν σε σύσκεψη που είχαν την Τρίτη οι υπουργοί κ.Γιάννης Βρούτσης και Γιάννης Στουρνάρας. Από την πορεία εκκαθάρισης των αιτημάτων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόλις 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκατ. ευρώ, όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Από φέτος το επίδομα δικαιούνται και οικογένειες με μόλις 1 παιδί, εφόσον το φορολογητέο εισόδημά τους το 2012 δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ το χρόνο. Υπό τις συνθήκες κρίσης και υψηλής ανεργίας που βιώνει η χώρα, θα έπρεπε να έχουν ζητήσει να λάβουν το επίδομα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι. Είτε όμως από άγνοια, είτε από αμέλεια (;) εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τρεις δικαιούχους δεν έχει ακόμα σπεύσει να μπει στη διαδικασία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι, αφού υποβάλουν ηλεκτρονικά την φορολογική τους δήλωση (Ε1), πρέπει αμέσως μετά να υποβάλουν και το αντίστοιχο έντυπο λήψης του επιδόματος (έντυπο Α21), το οποίο και θα λαμβάνεται κατόπιν ολοκλήρωσης του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων.
Συνεπώς, όσο πιο αργά κατατεθεί η φορολογική δήλωση και εκκαθαριστεί, με βάση και τις νέες προθεσμίες, τόσο αργότερα θα διατεθεί στους δικαιούχους το επίδομα τέκνων.
Με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια:
- το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του (480 ευρώ) για οικογένειες με ένα παιδί αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για οικογένεια με δύο γονείς και τα 7.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια.
- τα 2/3 του επιδόματος (320 ευρώ) χορηγούνται για οικογενειακό εισόδημα έως 18.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 14.000 ευρώ (μονογονεϊκή),
- το 1/3 του επιδόματος (160 ευρώ) χορηγείται για οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 ευρώ και έως 21.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Mε δύο παιδιά:
- το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του (960 ευρώ) όταν το οικογενειακό εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 8.000 ευρώ (μονογονεϊκή)
- τα 2/3 του επιδόματος (640 ευρώ) χορηγούνται για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 16.000 ευρώ (μονογονεϊκή),
- το 1/3 του επιδόματος (320 ευρώ) το οικογενειακό εισόδημα ορίζεται έως 30.000 ευρώ (δύο γονείς) και έως 24.000 ευρώ (μονογονεϊκή).
Πολύτεκνοι
Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων ανέρχεται στα 500 ευρώ για κάθε παιδί.
Βασική προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο από τα 45.000 ευρώ εάν πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια.
Το όριο αυτό αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για το τέταρτο παιδί, δηλαδή φτάνει στα 48.000 ευρώ και 4.000 ευρώ για οικογένειες άνω των τεσσάρων τέκνων, δηλαδή ανεβαίνει στα 49.000 ευρώ για οικογένεια με πέντε παιδιά.
πηγή:euro2day.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Καλλιέργεια μανιταριών... στο σπίτι μας!!!



Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την...

ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορεί κάποιος να στήσει τη δική του μικρή μονάδα παραγωγής μανιταριών με σκοπό τη διάθεση τους στο εμπόριο, ακόμα και απευθείας σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
Ξεκινώντας με μικρά βήματα, υποστρώματα παραδείγματος χάριν για έναν χώρο όχι μεγαλύτερο από 10 τετραγωνικά μέτρα φθάνουν να παράγουν μέσα σε διάστημα 10-12 εβδομάδων 125 κιλά μανιτάρια, σύμφωνα με εξειδικευμένους γεωπόνους της εταιρείας «μανιτάρια Δίρφυς».
Το υπόστρωμα κυκλοφορεί σε δύο τύπους. Ο ένας τύπος είναι το «σπαρμένο

υπόστρωμα» και αφορά το υπόστρωμα εκείνο που είναι ο σπόρος του μανιταριού απλά ενσωματωμένος στο εσωτερικό του και ο άλλος τύπος εκείνος όπου ο σπόρος έχει αναπτυχθεί στο υπόστρωμα, έχει διανύσει δηλαδή την περίοδο της επώασης και λέγεται «επωασμένο».
Στην περίπτωση που κάποιος προμηθευτεί το σπαρμένο υπόστρωμα, θα πρέπει πριν κάνει οτιδήποτε για να ξεκινήσει την καλλιέργεια να το «επωάσει». Να το τοποθετήσει δηλαδή σε έναν χώρο κλειστό και ζεστό για 17 ημέρες. Στη συνέχεια το υπόστρωμα είναι έτοιμο να περάσει στη φάση της καρποφορίας, οπότε ακολουθούμε τους γενικούς κανόνες για την παραγωγή των μανιταριών.
Το υπόστρωμα χρειάζεται ένα μέρος σκιερό, φωτεινό, δροσερό, χωρίς να φυσάει άνεμος, όπως για παράδειγμα μία αποθήκη, μπαλκόνι σε προστατευμένο μέρος από τον αέρα, κάτω από μια σκάλα ή σε ένα θερμοκήπιο.
1. Φως: Τα πλευρότους χρειάζονται φως. Θα πρέπει το μέρος όπου έχουμε τοποθετήσει το υπόστρωμα να είναι φωτεινό, αλλά όχι απευθείας στον ήλιο. Το φως στο οποίο μπορούμε να διαβάσουμε είναι αρκετό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ας μένει στο σκοτάδι.
2. Θερμοκρασία: Ιδανική θερμοκρασία για να φυτρώσουν τα μανιτάρια είναι 6-18oC. Σε θερμοκρασίες κάτω των 6 oC δεν χαλάνε, αλλά καθυστερούν. Σε θερμοκρασίες πάνω από 25 oC δεν φυτρώνουν.
3. Νερό - Υγρασία: Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσουμε συνθήκες υγρασίας στο περιβάλλον γύρω από το υπόστρωμα είναι μια υγρή επιφάνεια που να έχει μόνιμα νερό (αφρολέξ, πιατάκι κ.τ.λ.). Εάν το δάπεδο πάνω στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το υπόστρωμα είναι χώμα ή τσιμέντο, τότε απλά το διατηρούμε υγρό βρέχοντάς το. Σε περίπτωση που το υλικό από κάτω είναι πλακάκι ή μάρμαρο, θα πρέπει να στρώσουμε μια μοκέτα, αφρολέξ ή κάτι άλλο το οποίο όταν το βρέχουμε να κρατάει υγρασία.
Κάτω από καλές συνθήκες θα ξεκινήσουν να φυτρώνουν σε 7-14 ημέρες. Η συλλογή των πλευρότους διεξάγεται με ένα απλό τράβηγμα ολόκληρης της καρποφορίας από το σημείο που φυτρώνει. Οταν σταματήσει να παράγει μανιτάρια μην το πετάξετε στα σκουπίδια αλλά ανακυκλώστε το περιεχόμενο ενσωματώνοντάς το στο χώμα για λίπασμα. Αποτελεί άριστο εδαφοβελτιωτικό και είναι ιδανικό για κηπευτικά και δενδρώδεις καλλιέργειες.
Συνήθως το υπόστρωμα σταματάει να παράγει μανιτάρια ύστερα από 3-4 μήνες, αφού έχει βγάλει τουλάχιστον 3 κύματα παραγωγής και συνολικά περί τα 7-8 κιλά.


Το κόστος των υποστρωμάτων αυτών κυμαίνεται σε διάφορες τιμές ξεκινώντας από τα 7-8 ευρώ, ενώ η χονδρική τιμή πώλησης των μανιταριών φθάνει τα 4 ευρώ το κιλό.

Μια συμφέρουσα λοιπόν ενασχόληση που εκτός από την ιδιωτική παραγωγή κατ' οίκον για παραγωγή τροφής υψηλής διαιτητικής αξία μπορεί να προσφέρει κάλλιστα ένα πρόσθετο εισόδημα σε αγροτικές οικογένειες, και όχι μόνο, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Τα μανιτάρια παράγονται στη φύση σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου (συνήθως φθινόπωρο και άνοιξη), όταν οι συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας είναι κατάλληλες. Οταν και εφόσον οι συνθήκες αυτές διαμορφωθούν σε κάποιο κλειστό χώρο, τότε τα μανιτάρια μπορούν να παραχθούν σχεδόν όλο τον χρόνο.
Οι μακρομύκητες αγαπούν την υγρασία και τη σκιά γι' αυτό και συχνότερα βλέπουμε μανιτάρια κάτω από δέντρα και σε υγρές περιόδους του χρόνου. Η φήμη ότι τα μανιτάρια θέλουν σκοτάδι είναι μύθος.
Οταν δεν υπάρχουν μανιτάρια, αυτοί οι μύκητες δεν παύουν να υπάρχουν, αλλά το σώμα τους παραμένει κρυμμένο και δεν το βλέπουμε. Παραμένει κρυμμένο μέσα στο υπόστρωμα. Μέσα στο υλικό δηλαδή όπου αναπτύσσονται οι μύκητες. Στη φύση το «υπόστρωμα» μπορεί να είναι το έδαφος, ένας κορμός δένδρου, ένας σωρός με σάπια φύλλα. Στην καλλιέργεια το υπόστρωμα αποτελείται από οργανικά υλικά όπως το άχυρο σίτου.
Με ποιο μανιτάρι μπορούμε να ξεκινήσουμε
Από τα 2.500 είδη των φαγώσιμων μανιταριών της φύσης καλλιεργούνται μόνο 30,


και από αυτά ελάχιστα σε συστηματική εμπορική κλίμακα. Τα γνωστότερα καλλιεργούμενα μανιτάρια είναι το λευκό μανιτάρι, η λεντινούλα και το πλευρότους, καθώς και άλλα λιγότερο γνωστά όπως το γανόδερμα.

Το κάθε είδος μανιταριού έχει τελείως διαφορετικές απαιτήσεις τόσο στο υπόστρωμα καλλιέργειας όσο και στις συνθήκες παραγωγής . Καλό είναι κάποιος -σύμφωνα με τους εξειδικευμένους γεωπόνους- που θέλει να μάθει την καλλιέργεια των μανιταριών να ξεκινήσει πρώτα με το πλευρότους. H καλλιέργεια του μανιταριού πλευρότους είναι ευκολότερη, συγκρινόμενη με αυτή του λευκού μανιταριού και είναι απλούστερη η διαδικασία παρασκευής του υποστρώματος
To πλευρότους αποτελεί τροφή ιδιαίτερης διαιτητικής σημασίας, αφού οι πρωτεΐνες του βρίσκονται μεταξύ των πρωτεϊνών των φυτών και των ζώων. Ακόμα, αποτελείται κύρια από νερό (89-90%), 2% λιπαρά (υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα οξέα), υδατάνθρακες και ίνες.
Η λέξη «Pleurotus» προέρχεται από την εκλατινισμένη αρχαία ελληνική λέξη «πλευρικός ούς» που σημαίνει πλευρικό αυτί. Ο όρος περιγράφει το πώς φύεται το συγκεκριμένο είδος στο φυσικό του περιβάλλον. Στη φύση, τα μανιτάρια Pleurotus φύονται πάνω σε κορμούς δέντρων πλαγίως, χωρίς να σχηματίζουν κοτσανάκι, αλλά και χωρίς να θυμίζουν μορφολογικά τα υπόλοιπα είδη που φύονται στο έδαφος. Τα πλευρότους είναι εξαιρετικά νόστιμα, ενώ το ιδιαίτερο άρωμά τους και η γεύση τους θυμίζει αυτή των άγριων μανιταριών.
Πώς μπορούμε να κάνουμε παραγωγικό έναν χώρο 10 τ.μ.
Σε ένα χώρο 10 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να τοποθετηθούν 25 μπλοκς πλευρότους. Τα 25 μπλοκς θα ξεκινήσουν σε 12 ημέρες να παράγουν τα πρώτα μανιτάρια και σε 5-6 ημέρες μετά θα ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή.
Συνήθως η πρώτη παραγωγή είναι το 50% της συνολικής. Μετά από 10-14 ημέρες θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος παραγωγής κ.ο.κ. Σε διάστημα 10-12 βδομάδων θα έχουμε πάρει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας και συνεπώς τότε μπορούμε να αλλάξουμε την καλλιέργεια. Ετσι, λοιπόν, ο μικρός χώρος των 10 τετραγωνικών


μέτρων θα έχει δώσει μέσα σε 3 μήνες 125 κιλά μανιτάρια. Εάν βέβαια κάποιος θέλει να γίνει συστηματικός παραγωγός μανιταριών για να έχει σταθερή παραγωγή σε εβδομαδιαία βάση αυτή της τάξης των 125 κιλών, θα πρέπει να δημιουργήσει 10-12 τέτοιους χώρους. Βάζοντας κάθε εβδομάδα 25 νέα μπλοκς θα έχει παραγωγή της τάξης των 125 κιλών κάθε εβδομάδα από μια έκταση 100-120 τετραγωνικών μέτρων.

Στην περίπτωση που από τον πρώτο χώρο των 10 τετραγωνικών μέτρων θελήσει κάποιος να επεκτείνει την καλλιέργεια μανιταριών με αυτό τον τρόπο, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα μέσω των ειδικών γεωπόνων, προκειμένου τα μανιτάρια να φυτρώνουν σύμφωνα με το πλάνο που έχει τεθεί και όχι τυχαία σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις.


Πηγή: bioprasino.gr
http://www.apenantioxthi.com

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Για την αντιπροεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου θα δαπανηθούν 700.000 ευρώ [ΦΕΚ]

venizelos-evaggelos-2-660_1.jpg
Στα 700.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για να δοθούν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οπως δημοσίευσε το press project τα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν στο ΦΕΚ στις 25 Ιουλίου 2013 για τη Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημόσιου ή Νομικού Τομέα μαθαίνουμε ότι για τους εναπομείναντες μήνες του τρέχοντος έτους το κόστος θα είναι 235.000 ευρώ ενώ για κάθε επόμενο έτος το κόστος για την αντιπροεδρία υπολογίζεται στα 470.000 ευρώ.
Παράλληλα στο πολιτικό του γραφείο συνιστώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του 10 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

venizelos-fek-470.png
ΠΗΓΗ: thepressprojec.gr
Το διάβασα στο troktiko.eu

11 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΤΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ


1. Σκάλα Βιβλιοθήκη
Βγάλε από την αποθήκη την παλιά σκάλα και κρέμασε σε μια όμορφη γωνιά του γραφείου ή του σαλονιού. Το καλό είναι ότι όσο πιο παλιά τόσο καλύτερα!
2. Καρέκλες Κρεμάστρα
Είναι η κλασσική ξύλινη καρέκλα που έχει ορκιστεί να μην βολέψει κανέναν μα κανέναν χρήστη της. Βρήκε επιτέλους τον σκοπό της. Βάψε την στο χρώμα που ταιριάζει στο χώρο σου και στερέωσε τη στον τοίχο. Ιδανική λύση για φοιτητές!
3. Καπέλο φωτιστικό
Ιδανικό για το σπίτι του εργένη, το καπέλο φωτιστικό είναι μια γρήγορη και εύκολη κατασκευή. Αν πάλι δεν έχεις κάπου καταχωνιασμένο ένα παλιό καπέλο, θα βρεις εύκολα σε καταστήματα με vintage ρούχα και αξεσουάρ.
4. Ρακέτες καθρέφτης
Μια πάρα πολύ καλή ιδέα που θα δώσει έντονο χαρακτήρα στο χώρο του σπιτιού! Δεν χρειάζεται να είναι ρακέτες, μπορείς να είσαι όσο δημιουργικός θέλεις. Το κόστος είναι μικρό και το αισθητικό αποτέλεσμα μεγάλο.
5. Ένα παλιό ποδήλατο
Όλοι έχουμε ένα ποδήλατο ξεχασμένο στην αποθήκη. Απλά βάλτο, τρίψε όποιες επιφάνειες έχουν σκουριά και τοποθέτησε το σε κάποιο χώρο του σπιτιού! Αν είσαι λάτρης της ρετρό αισθητικής, η πινελιά αυτή δεν μπορεί να λείπει από το σπίτι σου! Ιδανικό και για το εξοχικό.
6. Μπουκάλια φωτιστικό
Μια αρκετά εύκολη ιδέα στην υλοποίηση που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Η δημιουργικότητα σε αυτή την κατασκευή δεν έχει όρια. Μπορείς να παίξεις με διάφορα σχέδια και χρώματα μπουκαλιών. Αν πάλι προτιμάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιά βαζάκια από τη μαρμελάδα της γιαγιάς. Όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!
7. Μπουκάλια διακοσμητικά
Αν πάλι με τα ηλεκτρολογικά δεν έχεις και την καλύτερη σχέση μπορείς απλά να τα διακοσμήσεις στη κουζίνα. Σε χρηστικότητα δεν παίρνει υψηλή βαθμολογία αλλά παίρνει αρκετά υψηλή βαθμολογία για διακόσμηση της κουζίνας.
8. Ρολόι ρόδα
Όσο πιο μεγάλη η ρόδα τόσο πιο ωραίο το ρολόι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τον μηχανισμό από ένα παλιό ρολόι τοίχου και έχεις σε λίγο χρόνο ένα υπέροχο και ξεχωριστό ρολόι για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα
9. Ράφια βιβλία
Τα βιβλία ράφια θα δώσουν στη στιγμή μια ξεχωριστή νότα στο υπνοδωμάτιό σου. Αν δεν θες να θυσιάσεις τα παλιά σου βιβλία μπορείς πάντα στο Μοναστηράκι ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό να βρεις τα ιδανικά βιβλία γι” αυτή την κατασκευή.
10. Λάμπες κεριά
Κάηκε η λάμπα; Δεν χρειάζεται να την πετάξεις. Απλά κόψε και αφαίρεσε το εσωτερικό, γέμισε το με υγρό κερί και ένα φιτίλι και έχεις τη δική σου ξεχωριστή λάμπα κερί. Πρόσεξε όμως να το στερεώσεις γερά!
11. Πολύχρωμος φράχτης
Η ιδέα είναι απλή και η εικόνα μαγική! Με ένα τρυπάνι ανοίξτε τρύπες στο φράχτη του σπιτιού σας ή του εξοχικού στο μέγεθος ενός βόλου. Τοποθετήστε πολύχρωμους βόλους κατά μήκος του φράχτη και περιμένετε τις πρώτες ακτίνες του ήλιου!
ΠΗΓΗ. http://www.couponcity.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι μπορείς να φτιάξεις με παλέτες!!

ΠΗΓΗ.http://www.back-to-nature.gr


Καναπές από παλέτες

Παγκάκι
Παλετοδωμάτιο!!
Γραφείο

Διάδρομος από παλέτες

Καλαθάκι ποδηλάτου
Κούνια



Γραφεία από καινούργιες παλέτες

Μεγάλο τραπέζι
Ράφια και καρέκλα από παλέτες
Μεγάλο κιόσκι ή μπαράκι από παλέτες!!!!
Φτιάξε ένα διάδρομο με ξύλα από παλέτες στον κήπο σου

Παλετοκήπος!!



Φωτιστικό
Γατόσπιτο..Φτιάχνετε εύκολα και με τελάρο
Κρεβάτι




Τραπεζάκι με ρόδες
 

Παιδικό κρεβάτι


Καρέκλες





Παλετοφράχτης!!





Βοτανόκηπος σε μια παλέτα
Καναπές-κρεβάτι
Χρωματιστή κρεμάστρα


Κρεβάτι από παλέτες








Γραφείο

Τραπέζακι με ροδάκια





Σκάλες από παλέτες

Διθέσιο καναπεδάκι
Πολυθρόνα


Πάγκος κουζίνας
Ένας όμορφος πάγκος για να κάνετε τις καλλιεργητικές σας εργασίες..
Διακοσμήστε τους τοίχους σας



Κάβα

πΑποθήκη