Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μια 17χρονη Ελληνίδα νικήτρια διαγωνισμού κόμικς της NASA

Μια 17χρονη Ελληνίδα νικήτρια διαγωνισμού κόμικς της NASA

Σπουδαία διάκριση αποκόμισε μια νεαρή Ελληνίδα η οποία έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό κόμικς που διοργάνωσε η NASA και βρέθηκε ανάμεσα στους τελικούς νικητές.
Η 17χρονη Αντζέλικα – Μαρία Μέρου από το Αργος δημιούργησε μια ιστορία για έναν άνθρωπο - ρομπότ ο οποίος πρόκειται να εξερευνήσει διάφορους «φιλικούς» πλανήτες για να φθάσει τελικά στον Αρη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού της NASA «HumansinSpace – YouthArtCompetition».
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα ellines η Αντζέλικα είχε δείξει το ταλέντο στο σχέδιο από πολύ μικρή ενώ είναι η μοναδική Ελληνίδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό και διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.076 παιδιά από 52 χώρες.
.imerisia

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί στις εκλογές;




Την πολιτική-εκλογική σύμπραξη σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες που έχω είναι από μέσα –αλλά πολύ μέσα- των πολιτικών στρατηγείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν αρχίσει μία μυστική «ζύμωση» μεταξύ τους με κεντρικό στόχο την πιθανή κάθοδο στις εκλογές ενός ενιαίου πολιτικού σχηματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα καλύψει το μεγάλο κενό στον κεντρώο χώρο, αλλά με διατήρηση
του ονόματος και των συμβόλων των δύο κομμάτων.
Οι ηγεσίες δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά –ή κάνουν πως δεν ξέρουν- αλλά δεν είναι και φανατικά αντίθετες στην εξέλιξη αυτή, που κινούν κυρίως κάτι καινούρια παιδιά στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί, σου λέει, με την κατρακύλα που έχουμε πάρει και τον τρόμο που θα ζήσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, το ΠΑΣΟΚ ίσως μπει με ακόμη λιγότερες δυνάμεις στη βουλή από ό,τι σήμερα.
Αφού η ιστορία με τη ΔΗΜΑΡ δεν τσουλάει, ρίχνουμε δίχτυα στη ΝΔ με το σκεπτικό «ελάτε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη πολιτική παράταξη του Κέντρου». Από την άλλη μεριά, κάποια στελέχη της ΝΔ βλέπουν με ανησυχία τις προσεχείς εκλογές λόγω της πολιτικής φθοράς της ΝΔ με μνημόνια και λοιπά και σκέφτονται με δέος ότι μπορεί να χάσουν την πρώτη θέση με κερδισμένο το ΣΥΡΙΖΑ, που σαν πρώτο κόμμα θα πάρει και το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. Και σου λένε τα στελέχη αυτά, «έτσι κι αλλιώς η παλιά, παραδοσιακή δεξιά, δεν εκφράζεται πλέον από τη Νέα Δημοκρατία, που περισσότερο με κεντρώο κόμμα μοιάζει σήμερα.
Γιατί όχι λοιπόν με το ΠΑΣΟΚ, που επίσης θυμίζει κέντρο;».
 Λέτε; Να δούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή την εποχή των μεγάλων ανατροπών 

4.090 προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Σε 4.090 άτομα ανέρχεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων για δήμους και περιφέρειες για το 2013 σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου. 

Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών εσωτερικών και οικονομικών προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες της αυτοδιοίκησης.

Ο αριθμός των συμβασιούχων που θα προσληφθούν φέτος σε σχέση με το 2012 είναι κατά 387 λιγότερες.Ωστόσο στο ενδεχόμενο που για κάποιες περιπτώσεις χρειαστούν επιπλέον προσλήψεις θα υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της απόφασης.

(Πηγή: Ημερησία)

Ν.Δ και ξερο ψωμι!

otan-i-olga-ekane-ti-voyli-na-paramilaei-foto
Οχι πεστε μου! Αν αυτο το κοριτσι σας ζητησει στις επομενες εκλογες ,μια μικρη βοηθεια
για τον πινοκιο διπλα της, παει η καρδια σας, να της πειτε οχι?

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - ΑΔΕΔΥ: Να μπει ένα τέρμα στον κατήφορο


Ημερομηνία: 30/04/2013 13:05
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Μητρόπουλος και Δημ. Στρατούλης καθώς και ο Γ. Γαβρίλης, υπεύθυνος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, συναντήθηκαν σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:


ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε.

Με τις 15 χιλιάδες απολύσεις για πρόγευμα στο δημόσιο τομέα και την κατάργηση 252 οργανισμών που καλύπτουν κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής μέριμνας, με τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις που θα θυμίζουν  τη γειτονική Βουλγαρία και με ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν σ΄ αυτό το διαλυμένο δημόσιο τομέα, όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς -και γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα, το μόνο που τους νοιάζει. Γι αυτό χθες ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση. Αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα- Αλλά και με την πρόβλεψη, τη δημοσιοποίηση που είχαμε, ότι οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ εγγυημένα χωρίς καμία δυνατότητα πρόβλεψης για παραπάνω, οδηγούμαστε σε μία κοινωνία κόλαση.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο. Γιατί αν δεν μπει τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι  δεν θα υπάρξουν και χειρότερα.

Η Ολλανδία απέκτησε νέο βασιλιά


Ο πρίγκιπας διαδοχος Βίλχεμ-Αλεξάντερ είναι από τις 11:10 σήμερα ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας, μετά την υπογραφή από την μητέρα του της Πράξης Παραίτησής της, όπως ορίζει το σύνταγμα

Ο 46χρονος Βίλχεμ-Αλεξάντερ είναι ο πρώτος από τη νέα γενιά ευρωπαίων μοναρχών, αλλά και ο πρώτος άντρας στο θρόνο της Ολλανδίας από το 1890.

epa03682020 (L-R) New Dutch King Willem-Alexander.  EPA/OLAF KRAAK

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ....




Η τροπολογία που έδωσε τη χαριστική βολή στον κατώτατο μισθό

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑ


linani
Φίλη πολλών κοσμικών της Αθήνας ήταν η άτυχη αστρολόγος Νατάσα Λιβάνη, που τα ξημερώματα "έσβησε" κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο άνθρωπος που αγαπούσε.
Οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος τα ξημερώματα στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά είναι ανατριχιαστικές.Ο ερωτικός της σύντροφος Πολυζώης Οικονομίδης, γεννηθείς το 1970 σε κατάσταση μέθης μετά από καβγά την παρέσυρε και την πάτησε με το αυτοκίνητο του στις 3 το ξημέρωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά άκουσαν τον καυγά, κανείς όμως δεν περίμενε τη συνέχεια. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο 43χρονος άνδρας θα έφτανε στο έγκλημα και μάλιστα με τόσο άγριο τρόπο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα χτυπούσε τη γυναίκα με το αυτοκίνητο
Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 55χρονη και ο 43χρονος άρχισαν να καυγαδίζουν στη μέση του δρόμου.
Η αιτία παραμένει άγνωστη, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το ζευγάρι τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα.
Ο 43χρονος λέγεται ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπήκε στο αυτοκίνητό και έπεσε πάνω στη γυναίκα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αν και το περιστατικό έγινε κοντά στο σπίτι του 43χρονου ο δράστης χρησιμοποιήσε το αυτοκίνητο της ατυχης γυναίκας.
Δέκα λεπτά μετά τις τρεις η αστυνομία ενημερώθηκε από τον γιο της 55χρονης αστρολόγου. Ο 27χρονος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε το άγριο έγκλημα. Μιλούσε με τη μητέρα του την ώρα που ο 43χρονος σύντροφός της τη σκότωνε με τον αυτοκίνητο.
Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί ο ένας τροχός του αυτοκινήτου βρισκόταν πάνω στο σώμα της άτυχης γυναίκας.
makeleio.gr

Τελος η επετηρίδα στο δημόσιο


Με  νομοσχέδιο που θα θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δημόσια διαβουλευση καταργείται η επετηρίδα στο δημόσιο, σύμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας ταΝΕΑ .
Με την καταργηση της επετηρίδας η επιλογή προϊσταμένων θα γίνεται ανεξάρτητα απο τα έτη προυπηρεσίας, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος σε νέους, απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης να καταλαμβάνουν θέσεις προισταμένων στο δημόσιο. Θα δοθεί δηλαδή η δυνατότητα σε νέους υπαλλήλους με αυξημένα προσόντα να καταλαμβάνουν θέσεις τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών, χωρίς την απαίτηση συμπλήρωσης δεκαετιών προϋπηρεσίας. Έτσι, με το νέο σύστημα θα ψαλιδίζονται τα μόρια για τα έτη υπηρεσίας, ενώ θα ενισχυθεί η βαρύτητα των κριτηρίων.

Το τελευταίο Colpo Grosso του Αντώνη Σαμαρά




Πριν από λίγες ημέρες συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλεγε σε μία ιδιωτική συζήτηση κάπου στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να καταφέρουμε να κρατηθούμε τουλάχιστον μέχρι το 2014».
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα πρόσωπο το οποίο έκανε πολλές υποχωρήσεις και βίωσε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Ας αφήσουμε την προθυμία του να ικανοποιήσει τις πολιτικές επιδιώξεις της Γερμανικής Καγκελαρίας και τα οικονομικά σχέδια της Φρανφκούρτης. Δεν είναι λίγο πράγμα για κάποιον να έχει συγκρουστεί με το σύστημα Μητσοτάκη, να έχει βοηθήσει στην αποκαθήλωσή του, να έχει μείνει επί χρόνια στο περιθώριο της πολιτικής, μετά να έχει εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια να ζητά ανήσυχος τη βοήθεια της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, έστω και αν επί της προεδρίας του το κόμμα αυτό κατέγραψε τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά.
Βέβαια, η ψυχολογία του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του είναι εντελώς διαφορετική: Το περίπου 18%, το οποίο συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μάη του 2012 (βέβαια κάποιοι φίλοι του ονειροβατούσαν εκτιμώντας ότι θα λάμβανε 35% και παραπάνω) είναι επίτευγμα για ένα κόμμα του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, αν σκεφτεί κανείς ότι την τύχη της Πολιτικής Άνοιξης, ένα μεγάλο μέρος της οποίας είχε συμπράξει με τον Κώστα Σημίτη το 2000. Εκείνη η σύμπραξη έχει μεγάλη αξία και δεν έχουν διευκρινιστεί ιστορικά όλες οι πτυχές των αποφάσεων που ελήφθησαν παρασκηνιακά, αν και υφίστανται τρανταχτές ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο, το οποίο ξεκινά από το 1993.

Το βέβαιο είναι ότι ο «κύκλος των Σαμαρικών» (ας ονομάσουμε έτσι αυτό το υποσύστημα της πολιτικής ζωής του τόπου), δεν μπορεί να συγκριθεί σε πολιτική επιρροή με τον Παπανδρεϊσμό ή τον Καραμανλισμό. Σε ένα υποθετικό σενάριο αν συμμετείχε στις εκλογές ένα κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου, και επιχειρούσε να αναμετρηθεί με ένα υποτιθέμενο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή, θα έχανε. Θα έχανε ακόμη και να είχε αντιπάλους κάποιους συνονόματους του Παπανδρέου και του Καραμανλή και παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που γίνονται στο μυαλό του μέσου Έλληνα για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Και θα έχανε διότι οι αναφορές και η επιρροή του ¨Σαμαρισμού" στην κοινωνία, πέραν καμιάς χιλιάρας «μουτζαχεντίν» σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, είναι μηδενικές. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ.

Το Colpo Grosso (μας πήρανε χαμπάρι)
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το πιθανότερο σενάριο, αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, τώρα ή σε ένα ή σε δύο χρόνια, είναι να τις χάσει. Αν κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με τη σύμπραξη των Βενιζέλου και Κουβέλη το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί να φανταστεί ο κάθε ένας τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες εκλογές, όταν η ελληνική κοινωνία και η οικονομία βέβαια, θα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Αν χάσει την «ανάπηρη πρωτιά», την οποία τουλάχιστον πέτυχε στις τελευταίες εκλογές, έχοντας στο πλευρό του όλο το κατεστημένο εντός και εκτός συνόρων, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του. Όμως, χρειάζεται προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς ούτε την μακρόχρονη πολιτική περιθωριοποίησή του, από την εποχή που είχε ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε βέβαια τις υποχωρήσεις που πραγματοποίησε, συμβιβαζόμενος σε όλα με τους δανειστές της χώρας, ώστε να καταφέρει να διαβεί το Μέγαρο Μαξίμου.
 Δεν θα συμβιβαστεί ψυχολογικά ο Αντώνης Σαμαράς με την απώλεια της πολυπόθητης εξουσίας, για χάρη της οποίας άλλα είπε προεκλογικά και άλλα πράττει ως πρωθυπουργός. Με λίγα λόγια δεν θέλει γρήγορα να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά και την ηγεσία σε ένα κόμμα εξουσίας, το οποίο, όπως και να το κάνει κανείς είναι Καραμανλικό. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα καραμανλικό για αυτόν τον λόγο οι οπαδοί του Σαμαρά νιώθουν να ασφυκτιούν και κυρίως ασφυκτιούν διότι γνωρίζουν ότι χωρίς τη σύμπραξη του Καραμανλή ο Αντώνης Σαμαράς στην εσωκομματική διαμάχη με την Ντόρα Μπακογιάννη θα έβγαινε τρίτος ... μεταξύ δύο. 

Όλοι θυμούνται προεκλογικά πόσο αδύναμος έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στο αρχηγικό νεύμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του προσέφερε απλόχερα στήριξη και στην υπόθεση των εκλογών. Επίσης, όλοι θυμούνται, ότι ο Κώστας Καραμανλής, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, αποδείχτηκε μεγαλόψυχος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε απαρνηθεί τη Νέα Δημοκρατία και τον επανέφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή δίνοντάς του το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την "εξορία" στις Βρυξέλλες (η οποία υπήρξε χρήσιμη για άλλους λόγους).

Ο Αντώνης Σαμαράς, λοιπόν, δεν θέλει να έχει το άδοξο πολιτικό τέλος, το οποίο προδιαγράφεται και για αυτόν τον λόγο έχει ένα βασικό άγχος αυτή την περίοδο, αφού έτσι κι αλλιώς η κυβερνητική πολιτική είναι προκατασκευασμένη από τους δανειστές: Θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα, ένα δήθεν φιλοευρωπαϊκό κόμμα, του οποίου θα ηγείται, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, με την ψευδαίσθηση ότι θα είναι για πολλά χρόνια πρωθυπουργός, στην «σαμαρικής» εμπνεύσεως «νέα μεταπολίτευση».

Casus Belli
Όπως πολλές φορές έχει ξαναγράψει το Periodista, ο Αντώνης Σαμαράς από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, αν και έγινε κάτοικος Μαξίμου, μόνο μία επιλογή δεν μπόρεσε να κάνει - και λέγεται ότι αυτό τον βάρυνε ψυχολογικά, διότι ποτέ δεν ένοιωσε κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού: Να επιλέξει εκείνος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής ΤΟΥ.

Η οικονομική πολιτική εδώ και πολλά χρόνια είναι κτήμα είτε των γερμανόφιλων εκσυγχρονιστών, είτε των ακραίων νεοφιλελεύθερων. Βέβαια η πράξη δείχνει ότι οι εκσυγχρονιστές είναι πιο ακραίοι από τους νεοφιλελεύθερους, αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία.
Σημασία έχει το εξής: Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού «δεν έκατσε» η επιλογή Ράπανου, αναγκάστηκε να δεχτεί (ήθελε δεν ήθελε) τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του Τσάρου της ελληνικής οικονομίας. Άρα, χωρίς πολλά - πολλά, δέχτηκε τη συγκυβέρνηση με το «σύστημα Σημίτη», το οποίος στην πράξη τον έκανε πρωθυπουργό. Κάποιοι λένε ότι του ανταπέδωσε ο Κώστας Σημίτης, την στήριξη τμήματος της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 2000, τις οποίες είχε χάσει ο Κώστας Καραμανλής στο νήμα, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Η παραμονή του "συστήματος Σημίτη" στο τιμόνι της εθνικής οικονομίας, ενόχλησε όχι μόνο το λεγόμενο «σύστημα Καραμανλή» ή τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την πλειοψηφία της βάσης του κόμματος, η οποία είναι κυρίως Καραμανλική. Εξάλλου και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ένας Αντώνης Σαμαράς, χωρίς το «σήμα» της Νέας Δημοκρατίας και τους εγκλωβισμένους Καραμανλικούς δεν θα είχε καμία τύχη. Οι Καραμανλικοί ανέχτηκαν το σταδιακό θάμπωμα των συμβόλων της παράταξής τους, αλλά και τη σταδιακή εξαφάνιση του brand name «Νέα Δημοκρατία». Εκείνο, όμως, που δεν χώνεψαν ποτέ είναι η συγκυβέρνηση ή ο συνεταιρισμός με το σύστημα Σημίτη.

Εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε εκείνος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής» και είχε σηκώσει τη σημαία ενάντια στο σύστημα της διαπλοκής, ανεξάρτητα από τα λάθη που έκανε κι ο ίδιος στη συνέχεια. Όμως, η πραγματικότητα είναι η εξής: Ακραιφνής Καραμανλικός έλεγε τις προάλλες «Ο Σαμαράς και η παρέα του δίνουν την εντύπωση των εισοδιστών , οι οποίοι μπήκαν ξανά μέσα στη Νέα Δημοκρατία για να τη διαλύσουν βγάζοντας τα απωθημένα ετών». Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε άλλη συζήτηση κάποιος ακραιφνής «Σαμαρικός» επιβεβαίωνε αυτή τη διαδικασία.

Όταν, όμως, ο συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας τοποθετήθηκε δημοσίως εναντίον της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, τότε αυτό θεωρήθηκε από τους Καραμανλικούς Casus Belli. Τρεχάτε ποδαράκια μου Το καραμανλικό μπλοκ, είναι αναμφίβολα μια συμπαγής και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, σε αντίθεση με την παρεούλα του πρωθυπουργού, η οποία κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υπερβαίνουν τους οπαδούς του, αλλά δεν έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα κάποια δημοσκόπηση στην οποία να μπορεί να στηριχτεί κανείς με βεβαιότητα.

Μήνυμα
Στην μονόπατη στρατηγική Στουρνάρα, η οποία ναρκοθετεί τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, το «καραμανλικό μπλοκ» έστειλε σαφές μήνυμα. Εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής ελέγχει τα 2/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρόσφατη ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Ίσως είναι η πρώτη φορά, που πρόεδρος κόμματος, το οποίο ασκεί την εξουσία και εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς δεν ελέγχει το κόμμα του.


Οι «καραμανλικοί» έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν άλλο τον Γιάννη Στουρνάρα τώρα και ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να τον απομακρύνει, πράγμα το οποίο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πράξει καθώς έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο προς τους δανειστές, όσο και προς το σύστημα Σημίτη (εσωτερικού και εξωτερικού). Έτσι, για να προλάβει τα χειρότερα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν επιθυμεί για λόγους υστεροφημίας να είναι ο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης με την μικρότερη και σαφώς την πλέον αποτυχημένη θητεία, έχει δώσει εντολή να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας σε νέο κόμμα ή για την δημιουργία νέου.

Εκτίμηση: Στον τέλος πάλι μόνος του θα μείνει, παρέα με τον Χρύσανθο, τον Φαήλο και κανά δυο άλλους από το δίκτυο 21 και ΕΥΤΥΧΩΣ, οι πολιτικοί ηγέτες του μέλλοντος εκ των πραγμάτων δεν θα τον διασώσουν πάλι, ούτε ως ΕΠΙΤΙΜΟ.
ΠΗΓΗ: http://www.periodista.gr

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!



Μεγάλη νίκη! Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πήρε απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος


Μεγάλη νίκη της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό» και του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του συζήτησε το θέμα μετά από πρωτοβουλία του «SOSτε το νερό» και με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ και την ιδιωτικοποίηση του νερού ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «συμφωνείτε ή όχι» με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
http://sostetonero.blogspot.gr

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο ΠΑΟ εβαλε στο ματι δυο σουπερ παικταραδες απο την Ολλανδικο πρωταθλημα.
Τον Εγιουγκ Ενοχ καο τον Τουλανι Σερενο απο τον Αγιαξ!!! Ο Γιαννης Αναστασιου
δινει πολυ δυσκολη μαχη για να τους τους φερει στην Αθηνα.

Τα Πάθη των εργαζομένων: Προσλαμβάνονται με μηνιάτικο 460 ευρώ!

Τη χαρά διαδέχτηκε το σοκ! Έκπληκτη άκουσε νεαρή μητέρα δύο παιδιών στο Ηράκλειο, που επιτέλους βρήκε δουλειά, το μισθό που θα εισέπραττε δουλεύοντας κανονικό κατά τα άλλα 8ωρο. Ούτε 580 ευρώ μικτά, όπως διατείνονταν πολλοί, ούτε 520, όσο αγγίζει "καθαρά" ο βασικός μισθός. 


Τετρακόσια εξήντα ολόκληρα ευρώ η αμοιβή της για έναν μήνα σκληρής και κοπιαστικής εργασίας σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων του Ηρακλείου!


Κι όμως αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα που ζουν εκατοντάδες Κρητικοί που βιώνουν τα δικά τους Πάθη, καθώς βρίσκουν μεν μια δουλειά μετά κόπων και βασάνων, αλλά αμείβονται τελικά με ψίχουλα. Τα βάζουν κάτω ξανά και ξανά, αλλά δεν τους "βγαίνουν τα κουκκιά". Κι όλο αυτό ενώ διαβεβαίωναν όλους τους εργαζόμενους ότι δε θα φτάσουν σε μισθούς Βουλγαρίας αλλά τώρα πληρώνονται κάτι περισσότερο από… χαρτζιλίκι.

Πάει και το επίδομα γάμου

Κι ενώ η ΓΣΕΕ διαβεβαίωνε ότι μέχρι και το Μάιο δε θα αφαιρείτο το επίδομα γάμου από το μισθό, η πραγματικότητα καταδεικνύει ότι έχει αφαιρεθεί προ πολλού εδώ και μήνες. Σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις το επίδομα γάμου, που αγγίζει περίπου το 10% του μισθού, έχει αφαιρεθεί από το μισθό των εργαζομένων και το μηνιάτικο  κατρακύλησε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι κάπως εξηγούνται τα 460 ευρώ μισθός, ένα ποσό εξωφρενικό μεν, νόμιμο δε, σε περιπτώσεις τουλάχιστον που μιλάμε για νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, χωρίς προϋπηρεσία και με βάση το σύνολο των κρατήσεων.

Ένα μεροκάματο την εβδομάδα

Και δεν είναι το μόνο εξωφρενικό που σημειώνεται εν καιρώ μνημονίου. Όπως ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", εργαζόμενοι με μεροκάματο μία μέρα την εβδομάδα ή με εργασία μία εβδομάδα το μήνα αποτελούν πλέον τη νέα αλήθεια και στην Κρήτη. Και το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι "δεμένα τα χέρια" της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς εάν η επιχείρηση επικαλεστεί οικονομικά προβλήματα τότε ο εργαζόμενος-"λάστιχο" αποτελεί μια «νόμιμη επιλογή».


Ακόμη αυξήθηκε κατακόρυφα η μειωμένη απασχόληση. Μόνο που όπως είπε ο κ. Βαρδάκης με 4ωρη εργασία - που αποτελεί επίσης καθεστώς σε πολλές περιπτώσεις - δεν μπορούν να ζήσουν οικογένειες…

πηγή: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1032767&srv=149

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών,.τρουφα...


Κέρδη έως και 6.000 € ανά στρέμμα

Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το χαβιάρι, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια της λεγόμενης τρούφας, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, η εμπορική αξία της οποίας δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, καθώς φτάνει να ξεπερνά ακόμα και τα 3.000 ευρώ ανά κιλό.

Η καλλιέργεια τρούφας, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές αποδόσεις.

Σκοπός άλλωστε της προσπάθειας εισαγωγής της καλλιέργειας της τρούφας στη χώρα μας που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια το ΕθΙΑΓΕ με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, είναι η παροχή εναλλακτικής ευκαιρίας αξιοποίησης των ορεινών αγρών που εγκαταλείπονται με αυξανόμενο ρυθμό και η εξασφάλιση εισοδήματος σε ορεινούς πληθυσμούς.

Οπως μας εξηγεί ο κ. Στέφανος Διαμαντής, ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, τρούφες ονομάζονται οι καρποφορίες μιας ομάδας ασκομυκήτων που συμβιώνουν με τις ρίζες ανώτερων φυτών. Οι τρούφες επομένως είναι υπόγεια μανιτάρια, σχήματος κονδύλου και μεγέθους από 2-7 συνήθως εκατοστά, γκριζόμαυρα έως ωχρόλευκα, που παράγονται μέσα στο έδαφος σε βάθος από 8-15 εκατοστά περίπου.

Οι μαύρες τρούφες προτιμούν τα φτωχά αλκαλικά, ασβεστολιθικά εδάφη και αναπτύσσονται σε υψόμετρα από 300 - 1.000 μέτρα σε ξηρές περιοχές, όπου άλλου είδους γεωργική εκμετάλλευση είναι αδύνατη. Οι λευκές τρούφες προτιμούν κοιλάδες όπου το έδαφος είναι γονιμότερο, υψόμετρο μέχρι 600 μέτρα.

Η περιγραφή της φυσικής βλάστησης, το υψόμετρο και η έκθεση όπου βρίσκεται ο αγρός και τα αποτελέσματα της εδαφολογικής ανάλυσης καθορίζουν τα είδη των δένδρων και τα είδη της τρούφας που μπορεί να καλλιεργηθούν στον συγκεκριμένο αγρό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών ή στα φυτώρια τα οποία εισάγουν «τρουφοφόρα» φυτά για γνωμάτευση.

Το κόστος προετοιμασίας και εγκαταστάσεων δεν είναι απαγορευτικό, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή. «Δεδομένου ότι με τρέχουσες τιμές το κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ, για προμήθεια δενδρυλλίων π.χ. σε τρία στρέμματα το ποσόν φτάνει τα 4.000-5.000 ευρώ συν το κόστος ενός καλού φράκτη.

Οι δαπάνες για την εγκατάσταση τρουφοκαλλιέργειας
Τρεις είναι οι βασικές δαπάνες για την εγκατάσταση φυτείας τρουφοκαλλιέργειας:

Η προμήθεια των δενδρυλλίων 
Η εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος. 
Η κατασκευή της περίφραξης

Οι τρούφες έρχονται στην αγορά ως νωπό προϊόν, σε βαζάκια συντηρημένες σε άλμη, σε τρουφοπάστα ή ως τρουφόλαδο. Ομως επιτυγχάνουν την υψηλότερη τιμή τους ως νωπές. Καλό είναι λοιπόν οι παραγωγοί να γνωρίζουν τους εμπόρους τρούφας ώστε χωρίς καθυστέρηση το προϊόν από το έδαφος να μεταφέρεται στην κουζίνα. Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία διοργανώνονται λαϊκές αγορές κατά την περίοδο συλλογής της τρούφας όπου καταφθάνουν έμποροι και σεφ από όλη την Ευρώπη για να προμηθευτούν τρούφα.

Οι τρούφες αποτελούν την «κορωνίδα της γεύσης», όπως μας περιγράφει ο κ. Στέφανος Διαμαντής. «Γνωστά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο προσφέρουν εδέσματα με τρούφα σε αστρονομικές τιμές.

Η τιμή της τρούφας στην ευρωπαϊκή αγορά κυμαίνεται από 1.300 - 3.000 ευρώ το κιλό, ενώ στην αμερικανική αγορά είναι ακόμη υψηλότερη. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η παραγωγή τρούφας από καλλιέργειες αποτέλεσε θέμα πολυετούς έρευνας σε αρκετές χώρες (η τρούφα αναπτύσσεται από μόνη της συμβιώνοντας με τις ρίζες ανώτερων φυτών όπως είναι η χνουδωτή και πλατύφυλλη δρυς, η αριά, η φλαμουριά, η φουντουκιά, η λεύκη, ο κέδρος καθώς και διάφορα πεύκα).

Η εισαγωγή των δενδρυλλίων γίνεται από Ιταλία, Γαλλία και Βουλγαρία, εισάγονται δε είδη τα οποία προτιμούν υψομετρική ζώνη από 300-700 μέτρα περίπου. Η δαπάνη γίνεται μία μόνο φορά, ενώ οι φυτείες φουντουκιάς, οστρυάς, πεύκης και φλαμουριάς αποδίδουν μέχρι 25-30 χρόνια, ενώ της δρυός (βελανιδιάς), πουρναριού, αριάς για 40-50 χρόνια αν και τρούφες συλλέγονται και κάτω από μεγαλύτερης ηλικίας δένδρα.

Αρκετοί παραγωγοί έχουν ήδη εγκαταστήσει τρουφοφυτείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Μάλιστα, φυτείες στους Νομούς Πιερίας, Σερρών, Φλώρινας, ήδη άρχισαν να παράγουν τρούφα. «Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση της αγοράς», αναφέρει ο κ. Διαμαντής και συνεχίζει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκινήσαμε από το μηδέν, τότε δηλαδή που οι περισσότεροι Ελληνες και Ελληνίδες γνώριζαν την τρούφα των... ζαχαροπλαστείων. Ομολογώ πως έγιναν σημαντικά βήματα μέχρι να φθάσουμε σήμερα στο στάδιο που αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε επαρχιακές πόλεις προσφέρουν εδέσματα με τρούφα. Οι πρώτοι έμποροι τρούφας άρχισαν ήδη να κάνουν εξαγωγή στην Ιταλία, Κύπρο και Γερμανία».

Τελεσίδικη απόφαση ακύρωσης της Έκτακτης Εισφοράς


akyro
Ενημέρωση από Επιμελητήριο Λευκάδας.
Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει για την πρώτη τελεσίδικη απόφαση απο το Διοικητικό Πρωτοδικείο για την ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ του ΑΡΘΡΟΥ 18 του ν. 3758/2009 (ΦΕΚ Α' 68) η οποία απέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών 300.000.000 ευρώ, έκτατη εισφορά.
Το Δικαστήριο έβγαλε την ιστορική απόφαση η οποία αναφέρει ότι "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 παρ.2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ".
Όσοι πλήρωσαν την εισφορά μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.
Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθείτε για το που θα μπορείτε να απευθυνθείτε για την διεκδίκηση των χρημάτων σας.

IΣΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ? ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΟΥΣ/ ΘΗΡΑΜΑΤΟΠΟΝΙΑ

Ιδρυση εκτροφείου γουνοφόρων ζώων μίνκ


Προϋπολογισμός370.000,00 €
Συμμετοχή Leader185.000,00 €
Έτος Ολοκλήρωσης2008
Στο Καλονέρι ιδρύθηκε σύγχρονη μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Επιδοτήθηκε η αγορά των ζώων, η κατασκευή υποστέγων, κλουβιών, γραφείων καθώς και η αγορά του απαραίτητου για τη λειτουργία εξοπλισμού. Τα δέρματα προωθούνται για περαιτέρω επεξεργασία σε βιοτεχνίες της περιοχής και του εξωτερικού, ώστε να διατεθούν στη λιανική αγορά ως παλτά, ζακέτες κλπ. 

ΤΩΡΑ: ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ – ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ “ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ” ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 29, 2013
20130429-215235.jpg

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, επιβατικό αεροσκάφος Ρωσικής εταιρείας με 159 επιβαίνοντες που απογειώθηκε από το Σαρμ Ελ Σειχ της Αιγύπτου με προορισμό την Ρωσία, δέχθηκε πυραυλική επίθεση ενώ πετούσε πάνω από την Συρία!
Όπως κατέθεσαν οι πιλότοι, διέγνωσαν πρώτα μία πολεμική προετοιμασία και έπειτα έγιναν στόχος πυραύλων εδάφους – αέρος, οι οποίοι εξερράγησαν πολύ κοντά στο αεροσκάφος. Εντέλει οι πιλότοι κράτησαν τον έλεγχο και συνέχισαν την πορεία τους χωρίς απώλειες.
Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνουν και Συριακές πηγές ενώ το Ρωσικό υπουργείο
άμυνας διεμήνυσε ότι θα παρέμβει για να εξιχνιάσει ποιοί έκαναν αυτή την φονική ενέργεια κατά αμάχων.
Από την Δυση δεν έχει βγει ουδεμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής, αλλά είναι κοινό μυστικό πως αν αποδειχθεί ότι δράστες ήταν ισλαμιστές, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Διαβλέπουν μάλιστα για πρώτη φορά ότι η Ρωσία θα επικαλεσθεί το συμβάν για να στείλει ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις (χερσαίες) με σκοπό την σύλληψη των δραστών.
Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

«Έσβησε» η Μαριάννα Ζαχαριάδη

«Έσβησε» η Μαριάννα Ζαχαριάδη | onsports.gr 
Στο πένθος έχει βυθιστεί ο κυπριακός αθλητισμός, καθώς η Μαριάννα Ζαχαριάδη άφησε τη Μ. Δευτέρα (29/4) την τελευταία της πνοή, έπειτα τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του λεμφατικού ιστού.
Η 23χρονη πρωταθλήτρια έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς από το 2011 και τις τελευταίες μέρες είχε πέσει σε κώμα στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.
Η άτυχη κοπέλα είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα της, έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα, όπου μάλιστα πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με 4,45 μ.
Μάλιστα, την 1η Φεβρουαρίου, η Μαριάννα Ζαχαριάδη είχε γράψει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook ένα συγκινητικό μήνυμα για τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια.
«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό... Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς.
Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.
Ό,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος.
Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου... Ευχαριστώ!».
Ωστόσο, τη Μεγάλη Δευτέρα (29/4) άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 23 ετών, βυθίζοντας στο πένθος, όχι μόνο τον κυπριακό αθλητισμό, αλλά και τον ελληνικό...
 http://www.onsports.gr/

Εβδομάδα Παθών χωρίς Τέλος...


 Εβδομάδα Παθών χωρίς Τέλος...

Της Ελένης Ζάχαρη



Λέμε και Καλή Ανάσταση, με όλους, ή σχεδόν όλους, να κλείνουν το στόμα. με τους απολιτίκ κουλτουριάρηδες να συμμετέχουν δια της σιωπής τους, στην απαξίωση του λαού και του Ανθρώπου. Το να μιλάς για Σταυροαναστάσιμη Πορεία δε σημαίνει πως επιλέγεις αυτή να περάσει μέσα από το "κτήριο της Βουλής", ωστόσο κάποιοι έτσι το μεταφράζουν. Επίσης, το γεγονός πως κάποιοι κρίνουν τα μέτρα αναγκαία, δε σημαίνει πως είναι, ούτε πως πρέπει να είναι. Αυτοί που διέκριναν, στην επιβολή των Μνημονίων, τη σωτηρία της χώρας, είναι οι ίδιοι, με τους επί τετραετίες ψηφοφόρους, κυρίως των κυβερνήσεων του Πασόκ, και σε δεύτερη φάση της Νέας Δημοκρατίας. (Tην Παλιά δεν κατάλαβα, από πιτσιρίκι, τι την έκαναν όλοι...)

Τέτοια σιωπή, ούτε στα νεκροταφεία δε βρίσκεις, και τόση αδιαφορία, δε θα έδειχναν οι ανθρωπιστές της πένας ποτέ, για ένα περιστατικό σε μια μακρινή χώρα πιθανότατα ήσσονος σημασίας... Θα ήθελα πολύ όμως να ξέρω, με ποιο τρόπο έχουν όλοι διασφαλίσει, τη συνταξιοδότηση ή την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους, ή τη σύνταξη των γονιών τους, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...

Όταν ο Αριστοτέλης μιλά για τη σχέση του πολίτη με την πόλιν, και οδηγείται στο συμπέρασμα, πως η πόλις φροντίζει για την αυτάρκεια του πολίτη, και την ευδαιμονία, αλλά και ο πολίτης φροντίζει αντιστοίχως για την πόλιν , έχει στο μυαλό του, μια αμφίδρομη σχέση ισορροπίας και αρμονίας, με καθήκοντα και δικαιώματα, αλληλοαναγνωρισμένα και σεβαστά. Με κοινή φροντίδα και επιμέλεια του Όλου, για το μέρος, και του μέρους. για το Όλον. Αλλιώς αυτό που δημιουργήθηκε, γιατί ήταν καθορισμένο απ' τη φύση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ομαλά...

ΑΥΤΗ την αταξία, την αδυναμία αλληλοφροντίδας ζούμε σήμερα, κι αυτό οδηγεί εν τέλει στην απόλυτη παρακμή και στη φθορά. Αυτό είναι το πρόσωπό μας, παρακμασμένο και φθαρμένο, λόγω αδιαφορίας...

Με 427 ευρώ η ευδαιμονία, ως ψυχοσωματικό γεγονός, καθίσταται απίθανο να επιτευχθεί!!

Έτσι η είσοδός μας στην Εβδομάδα των Παθών δεν είναι μόνο θρησκευτικό γεγονός. Είναι πλέον πραγματικό, και μάλιστα χωρίς Ανάσταση να μας περιμένει στο τέλος της, αφού κανείς δε φαίνεται πρόθυμος να αντιδράσει.. Μόνο Ιούδες βλέπεις γύρω, που δεν έχουν καν τη διάθεση να μεταστραφούν, και να επιδιώξουν αυτό το "κάτι" που θα οδηγήσει στην αφύπνιση..

Εν τέλει, όπως και να το δεις το θέμα, ούτε ο Αριστοτέλης ακούγεται στ' αυτιά των "Ελλήνων" ηγετών, ούτε η Σταυρική θυσία για τη σωτηρία του Ανθρώπου, παίζει κάποιο ρόλο..

Εσύ τώρα λαέ πορεύσου κατά πως δύνασαι, με 427 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, γιατί πάντα τα αργύρια, είναι αυτά που κάνουν τον κόσμο θυσία, στις βουλές των ανόμων κριτών...

Καλή Ανάσταση;;;
Λένη.
http://sioualtec.blogspot.gr

Νέα stage εκτός ΑΣΕΠ στο Δημόσιο


«Επανέκαμψαν τα προγράμματα τύπου stage στο δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ», καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος σε ρύθμιση η οποία υπάγεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε την Κυριακή.
«Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μας ξαναγύρισε στην εποχή της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας, της νοοτροπίας που χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος», δηλώνει χαρακτηριστικά το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπογραμμίζει:

«Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190!».

Ακολουθεί σχετική δήλωση του Γ.Ραγκούση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;»:

«Το Δεκέμβριο του 2009 με το Ν.3812, πριν καν εμφανιστεί στον ορίζοντα η τρόικα και το μνημόνιο, καταργήσαμε την ομηρία των νέων ανθρώπων από τα stage και καθιερώσαμε την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις, ακόμη και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που παρέμεναν εκτός δικαιοδοσίας του ΑΣΕΠ σύμφωνα και με τον Ν.2190/94.

Τον Απρίλιο του 2013 όμως, χθες το βράδυ συγκεκριμένα, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μας ξαναγύρισε στην εποχή της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας, της νοοτροπίας που χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος.

Επανέκαμψαν τα προγράμματα τύπου stage στο δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190 !

Οι άνεργοι εμπαίζονται καθώς καμία δεξιότητα δεν θα αποκτήσουν, το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό.

Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες θα αναλάβουν αποκλειστικά το πολιτικό κόστος από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν θα επιλεγούν  για να υπαχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Την ίδια στιγμή ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι μεν θα πιέζουν, οι δε θα υπόσχονται, "κλείνοντας το μάτι", τη μονιμοποίηση διαμέσου της προσαύξησης της μοριοδότησης που και αυτή καταργήθηκε για λόγους ισονομίας με τον  Ν.3812.

Η Ελληνική οικονομία θα στερηθεί για μια ακόμη φορά την ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο εργάζονται εκατομμύρια έλληνες θα παρακολουθεί να εξελίσσεται ερήμην των αναγκών του ένα ακόμη επεισόδιο πελατειακού πολιτικού παιχνιδιού.

Οι συλλήβδην  στοχοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κοιτούν αδιαμαρτύρητα τη δημιουργία ξανά ενός θεσμικού, διοικητικού και εργασιακού προβλήματος που στο μέλλον θα επιχειρηθεί εκ νέου η επίλυσή του με ανερμάτιστες και άδικες οριζόντιες πολιτικές .

Η ζημιά για τον τόπο είναι πολύ μεγάλη, είναι ανυπολόγιστη.
Ό,τι φτιάξαμε χαλάνε.
Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;»

http://www.enet.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!



ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..Σας την εσκασα...

Όλοι αθώοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου



Το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας αθώωσε τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου, με το «ροζ» dvd, κρίνοντας ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, το επίμαχο dvd δε θεμελιώνει παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Έτσι, κρίθηκαν αθώοι η πρώην συμβασιούχος Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.
Η Εύη Τσέκου αθωώθηκε κατά πλειοψηφία και για την κατηγορία απόπειρας εκβίασης.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για πανηγυρική αθώωση σε μια υπόθεση πολιτικής σκοπιμότητας.
http://topontiki.gr/

ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ!! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΑΝ.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 29, 2013

Additionally, Gazprom has in the past month requested and finally achieved a TAIPED signature for a Euro Clause stating should Greece exit the Eurozone in the future, the deal is off and the capital invested has to be returned back to the bidder.

The Greek natural gas privatization process has turned into a corporate marathon after further last-minute delays and a change in significant agreement clauses for the companies involved.
The Greek government lifted the clause after intense lobbying by Gazprom that stipulated that the winning company will have to submit a 20 percent non-refundable deposit. The Russian side feared that eventually the EU competition Commission would ultimately reject them as winners and they would lose a substantial amount of their €900 million bid for DEPA, which amounted to around €180 million. The final Sale & Purchase Agreement (SPA) document has further changes that will most certainly assist Gazprom’s role in the competition.
Furthermore, the new deadline for the competition has been extended to May 10th from April 29th. Under the new clauses, TAIPED, Greece’s agency for privatizations, will have the capability to ask for a letter of Good Performance Guarantee and also will be able to keep a “penalty” fee in case the winner of the competition eventually backs off. This amount will be maximum 5 percent of the binding offer and in a wort case sceniario, would mean Gazprom stands to lose in €45 million, but only because of its own initiative and not because of a ‘third party interference’.
Another interesting development is the guarantee that TAIPED and consequently the Greek state gave regarding the debts electricity producers and the market owns to DEPA, currently estimated at €600 million. Under the new terms, code named Independent Power Producers (IPP) Receivables, TAIPED guarantees the debts until the new owner assumes management of the company. After that the winner is able to manage negotiations by himself whether he is able or not to collect the debts.
Additionally, Gazprom has in the past month requested and finally achieved a TAIPED signature for a Euro Clause stating should Greece exit the Eurozone in the future, the deal is off and the capital invested has to be returned back to the bidder.
The Greek Prime Ministerial office of the Premier Antonis Samaras, according to all reports, has taken the matter under personal management and pushed forward these last-minute changes that are actually aimed at keeping Gazprom’s interest for the competition. Despite several attempts to entice the French GDF and Italian companies, it was proven that only Gazprom had a special interest for DEPA.
Regarding DESFA’s future, the above rules apply to that company, along with Sintez, who has also submitted the largest bid. Concurrently, Azeri interest through SOCAR remains strong and the Ambassador of the country in Greece, Rahman Mustafayev, relayed to local media SOCAR’s steadfast interest, coupled with the expectations for the opening of the Southern Corridor and prospective deals for direct sales from the Shah Deniz field to the Greek market. The Ambassador also discussed the excellent prospects of the Trans-Adriatic Pipeline (TAP), although he mentioned that apart from the technical and commercial aspects of any pipeline project, political considerations also weigh heavily, a hint towards the importance of Nabucco West in geopolitical terms. The Greek-Azeri trade relations in general have been boosted lately and Baku is increasingly eying the entire Balkan market for future gas deliveries.
Overall, culminations regarding the natural gas sector in Southeastern Europe seem to be settling down, with Moscow and Baku making inroads, and being able to exercise clout through their status as producers and major traders of gas.
ΠΠ

Νεότερα από την έκρηξη στην Πράγα!


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 29, 2013

αρχείο λήψης40 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη στo κέντρο της Πράγας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως η πιθανότερη εκδοχή είναι η διαρροή φυσικού αερίου, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.


Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι εντός του κτιρίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολίτες.


Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ΦΠΑ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 29, 2013

fpaΑλλάζει ο τρόπος που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν το ΦΠΑ, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν 10 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλείται είτε εφάπαξ, είτε σε δύο μηνιαίες δόσεις.

Όσοι πληρώσουν εφάπαξ δεν θα έχουν προσαυξήσεις ή άλλες υποχρεώσεις, ωστόσο όσοι επιλέξουν τις δυο δόσεις θα πρέπει το 50% του φόρου να καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και το υπόλοιπο 50% στο τέλος του επόμενου με προσαύξηση 2%.

Αν όμως ένας φορολογούμενος δεν καταφέρει να πληρώσει εμπρόθεσμα τις δόσεις του, τότε θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό, εφάπαξ.

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 29, 2013


Η τροπολογία που έδωσε τη χαριστική βολή στον κατώτατο μισθό


Ημερομηνία: 29/04/2013 11:17
Με μια τροπολογία - τρικ της τελευταίας στιγμής την οποία επεχείρησαν να καλύψουν κάνοντας "κοινοβουλευτικά παράσιτα" η κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή στον κατώτατο μισθό, ο οποίος στο εξής θα έχει μόνον άνω όριο.
Με βάση την τροπολογία "κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας", ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Σε ό,τι αφορά, δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται "ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας".

 Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

 Χαρακτηριστική και η παρακάτω αποστροφή του υπ. Οικονομικών κατά τη συζήτηση χθες στη Βουλή:

Γ. Στουρνάρας: Εντάξει, κ. Λαφαζάνη, ο μισθός είναι μικρός, τα 420 ευρώ είναι λίγα. Αλλά μιλάμε για ανέργους! 
(σ.σ.: δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Στουρνάρας, ότι οι άνεργοι δεν είναι άνθρωποι;)


 Κάντε κλικ στις φωτογραφίες αριστερά για να δείτε τα έγγραφα σε μεγαλύτερο μέγεθος (ή δείτε λίγο παρακάτω)


 http://left.gr/news/i-tropologia-poy-edose-ti-haristiki-voli-ston-katotato-mistho

Η τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

Δείτε εδώ την πρώτη τροπολογία της τελευταίας στιγμής που αναφέρεται στην παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού.
Ερωτηματικά δημιουργεί η τροπολογία που αφορά τις άδειες χρήσης αιγιαλού σε περιπτώσεις που μέχρι τώρα κρίνονταν άκυρες. Η τροπολογία αυτή ήρθε στην βουλή λίγα λεπτά πριν την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και αποτελεί φωτογραφική διάταξη για συγκεκριμένες περιπτώσεις αιτήσεων που είχαν γίνει τις τελευταίες 30 ημέρες. Τροπολογίες σαν και αυτή ενισχύουν την αίσθηση αντισυνταγματικότητας όπως την αιτιολόγησαν αρκετοί συνταγματολόγοι αφού η ψήφιση σε ένα άρθρο με την δικαιολογία της ομοιογένειας είναι πρόδηλα ψευδής. Πως άραγε η ψήφιση αυτή δικαιολογείται να εντάσσεται σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται στην βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος για την σωτηρία της χώρας;
http://www.thepressproject.gr/article/42497/I-tropologia-gia-tin-paraxorisi-xrisis-aigialou



ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟ… ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ;



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%. 
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα… ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! 
Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια… Στο έλεος των Τούρκων νεοοθωμανών από τη μια και στα νύχια των νεοναζί της Μέρκελ και των αιμοσταγών τοκογλύφων του καταρρέοντος καπιταλισμού από την άλλη!
hamlrryklynn.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.ht

Τι συμβολίζει η Μεγάλη Δευτέρα σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη


Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η αρχή της Εβδομάδας των Παθών, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία.
Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.
Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος έκανε ενάρετη ζωή και τον ζήλευαν τα αδέρφια του και ήθελαν να τον εκδικηθούν. Έτσι αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο, προσπάθησαν να πείσουν το πατέρα τους ότι τον έφαγε κάποιο θηρίο. Ωστόσο όταν είδαν ότι δε μπορούν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, πούλησαν τον Ιωσήφ σε εμπόρους κι εκείνοι τον έδωσαν στον αρχιμάγειρα του Φαραώ Πετεφρή, βασιλιά της Αιγύπτου.
Εκεί ο Ιωσήφ αρνήθηκε να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, η οποία εξοργισμένη τον κακολόγησε στον Φαραώ και εκείνος τον φυλάκισε. Ωστόσο όταν ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή, ο Ιωσήφ του είπε ότι θα έρθουν στη χώρα 7 χρόνια ευφορίας και 7 χρόνια λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστήθηκε με την προειδοποίηση του Ιωσήφ και του έδωσε αξιώματα κι εκείνος προστάτευσε το λαό του στα δύσκολα χρόνια του λιμού και μάλιστα προσκάλεσε στην Αίγυπτο και τα αδέρφια του να μείνουν μαζί του.
Παράλληλα, στη λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας περιλαμβάνεται και η ιστορία της άκαρπης συκιάς που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε. Ο Χριστός περπατώντας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη ημέρα της εισόδου του, είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο,όμως διαπίστωσε ότι η συκιά όμως δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς απευθυνόμενος στο δέντρο είπε : «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή» και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε και γι' αυτό λέγεται καταραμένη συκιά ή ξηρανθείσα συκιά. Η ιστορία της άκαρπης συκιάς συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων της εποχής και την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν φαινομενικά ενάρετοι, αλλά πρακτικά άκαρποι από καλά έργα.
Το απόγευμα προς βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, όπως και της Κυριακής των Βαΐων,αλλά και της Μεγάλης Τρίτης, ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά γίνεται η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται» και το «Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω»

VW: Ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο DSG με 10 ταχύτητες


Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 10 ταχύτητες εξελίσσει ηVW, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ, Μάρτιν Βίντερκορν.
Ένα 10άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη εξελίσσεται ήδη από τo VWγκρουπ, όπως αποκάλυψε στο Αυτοκινητικό Συμπόσιο της Βιέννης ο PGD του γερμανικού ομίλου, Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος επίσης επιβεβαίωσε ότι ένας κινητήρας ντίζελ υψηλής απόδοσης με 135 PS/λίτρο είναι ήδη στα σκαριά.  
Το 10άρι κιβώτιο DSG αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να πιάσει η εταιρεία τα αυστηρά αντιρρυπαντικά όρια της ΕΕ, που επιβάλλει στους κατασκευαστές να κατεβάσουν τις συνολικές εκπομπές CO2 του στόλου τους στα 95 g/kh μέχρι το 2020. Το μοτέρ ντίζελ υψηλής απόδοσης θα χρησιμοποιεί, όπως δήλωσε ο Βίντερκορν, «μεταβλητό σύστημα βαλβίδων, ψεκασμό υψηλής πίεσης μέχρι 3.000 bar, συνδυασμένο με το νέας τεχνολογίας ηλεκτρικό τούρμπο». 

Ο Βίντερκορν πιστεύει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ντίζελ και βενζινοκίνητοι, θα μπορούσαν να γίνουν 15% πιο αποδοτικοί μέσω βελτιώσεων στη διαδικασία ανάφλεξης, με πιο ελαφριά κατασκευή, βελτίωση του επιπέδου των τριβών και καλύτερη θερμική διαχείριση. Δήλωσε επίσης ότι, η VW θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τεχνολογία φυσικού αερίου, καθώς πιστεύει ότι «είναι φιλική προς το περιβάλλον, οικονομική και συμβατή με την καθημερινή χρήση».
«Η τεχνολογία είναι ήδη πλήρως εξελιγμένη και τα αυτοκίνητα μπορούν να διατεθούν άμεσα στην αγορά. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμα πιο γνωστά τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των κινητήρων που καίνε φυσικό αέριο. Καθένας από εμάς χρειάζεται να παίξει το ρόλο του: Κατασκευαστές, πολιτικοί και βιομηχανία καυσίμων. Βέβαια, η ηλεκτρική τεχνολογία παραμένει μεσοπρόθεσμα ο πιο αποδοτικός τρόπος κίνησης», κατέληξε.